Ma: 2020.10.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Adóhatósági eljárások befolyásolásának ígéretével „húztak le” vállalkozókat - a gyanúsítottak között egy volt NAV-os alkalmazott is van
Privatkopo.hu 2020.09.17. 12:20:00

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben, vesztegetést állítva, üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást.A nyomozó ügyészség további bizonyítékok beszerzése érdekében a héten összehangolt eljárási cselekményeket hajtott végre, amelyek keretében öt személy vonatkozásában több helyszínen motozások, kutatások, majd gyanúsítotti kihallgatások végrehajtása iránt intézkedett, amelyek eredményre vezettek.

A megalapozott gyanú szerint 2019 szeptemberét megelőzően két férfi és egy korábbi NAV dolgozó abban állapodtak meg, hogy jogtalan anyagi ellenszolgáltatásért cserébe vállalkozókat győznek meg arról, hogy hivatalos személyek megvesztegetésével, más módon történő befolyásolásával a velük kapcsolatos adóigazgatási, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hatáskörébe tartozó büntető eljárásokról információkat szereznek és azok további menetét a megrendelő érdekeinek megfelelően irányítják.

A gyanúsítottak közel húsz gazdasági társaságot érintően, azok döntéshozóitól -   részben összekötőkön keresztül - több tízmillió forintot szereztek meg azt a látszatot keltve, hogy ezen összeg egy részét hivatalos személy részére továbbítják, a valóságban azonban a hivatkozott kapcsolatrendszerrel nem rendelkeztek és a jogtalan előnyként átvett vesztegetési pénzt saját céljaikra fordították.

A bűnügyi akció végrehajtásában a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Készenléti Rendőrség munkatársai is közreműködtek.

A nyomozó ügyészség a hivatali kapcsolatukra valótlanul hivatkozó három személy őrizetét elrendelte, a kutatások során náluk 25 millió forint készpénzt foglaltak le. Ezen terheltek, továbbá a vesztegetésért és befolyás vásárlásáért kihallgatott gyanúsítottak egyike sem tett vallomást.

Az ügyészség az őrizetben lévő gyanúsítottak esetében indítványozta a személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat