Ma: 2018.05.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Hazudós határsértők
MTI 2012.05.17. 14:50:00
Nyolc határsértőt fogtak el csütörtökre virradó éjszaka a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei, a magukat afgán és pakisztáni állampolgárnak mondó migránsok közül heten fiatalkorúnak vallják magukat, hogy kedvezőbb elbánásban részesülhessenek - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.Szenti Szabolcs elmondta, hogy a járőrök kézi hőkamera segítségével, az ásotthalmi szeméttelep mögötti erdőben bukkantak a nyolctagú csoportra. Közülük négyen afgánnak, négyen pakisztáninak vallották magukat, és összesen heten azt mondták a rendőröknek, hogy még fiatalkorúak. Ennek némileg azonban ellentmond, hogy valamennyien igen dús szakállúak - közölte a szóvivő.

A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Szenti Szabolcs a tapasztalataikra utalva elmondta, az illegális migránsok idősebb koruk ellenére azért állítják időnként magukról, hogy fiatalkorúak, mert így kedvezőbb elbánásban részesülhetnek, idegenrendészeti őrizet helyett például gyermekotthonba kerülhetnek.

A rendőrök elsőként azt ellenőrzik, hogy az ilyen határsértők fotója, ujjlenyomata és adatai szerepelnek-e a nyilvántartásban egy korábbi határsértés kapcsán. Ha ez nem vezet eredményre, akkor az antropológiai jegyek alapján orvosszakértő állapítja meg korukat - mondta Szenti Szabolcs.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat