Ma: 2021.01.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Életveszélyes bordatörésig fajult a balul sikerült házvásárlás
Privatkopo.hu 2020.03.28. 11:03:00

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy dunaújvárosi férfi ellen, aki 2019. július végén, egy meghiúsult házvásárlás miatt - ittas állapotban - úgy megverte a szintén ittas barátját, hogy életveszélyes bordatörést szenvedett.A vád szerint a vádlott és az ügy sértettje munkatársak és barátok voltak. A lakóhelyéről elköltöző vádlottnak a férfi megengedte, hogy ingóságait hozzá vigye és előfordult olyan is, hogy a vádlott a sértettnél aludt. Mindketten rendszeresen italoztak, gyakran együtt, de a vádbeli napig komolyabb nézeteltérés nem volt közöttük.

2019. július 25-én, este a sértett és a vádlott - mivel közösen akartak házat venni - találkoztak a kiszemelt ingatlan tulajdonosával. Mindketten részegen érkeztek az eladóhoz, ezért nem tudtak megállapodni az adásvételről, és elindultak a sértett házához.

Út közben összevitatkoztak a felesleges találkozó miatt, majd a ház udvarába érve az ittas vádlott rátámadt a sértettre, őt ököllel többször arcon ütötte, amitől a sértett hanyatt esett. Ekkor a vádlott a sértett mellkasára térdelve ütlegelte ivócimborájának a fejét, majd bementek a házba. Bent ismét borozni kezdtek, de rövidesen újra összevitatkoztak. A sértett a bántalmazás miatt el akarta küldeni a házából a vádlottat, majd a vádlott nyakát fojtófogásba fogva próbálta kifelé húzni őt az ingatlanból, miközben ököllel az oldalába is többször beleütött.

A vádlott azonban kibújt a sértett fogásából és haragjában ismét elkezdte a sértett arcát és mellkasát ököllel ütlegelni. Amikor a sértett már nem tudott ellenállni, őt az ágyra lökte, hátára térdelt és bal kezével a sértett fejét hajánál fogva felhúzta, míg jobb kezével tovább ütötte a fejét. Amikor a vádlott a bántalmazást befejezte, a sértett telefonon segítséget kért a rendőrségtől, mire a vádlott egy fejszét magához véve azzal fenyegette meg, hogy „szét fogja csapni”. Végül a kiérkező járőrök a vádlottat előállították, míg a sértettet a mentők kórházba szállították.

A sértett a bántalmazás miatt a fején és a testén nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket, valamint közvetlenül életveszélyes sérülésként légmell kialakulásával járó bordatörést szenvedett. A vádlottnak könnyebb sérülései keletkeztek.

A letartóztatásban lévő vádlottat a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben.

Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

 
Top cikkek
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat