Ma: 2019.01.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Járókelőket raboltak ki Budapesten - vádat emeltek ellenük
HP 2018.03.19. 13:39:00

Vádat emelt az ügyészség két férfi ellen, akik egy évvel ezelőtt, néhány napon belül két járókelőt is megtámadtak az értékeikért, Budapesten.A vádirat szerint a vádlottak 2017. április 17-én, kora hajnalban, a VII. kerületi Blaha Lujza téri aluljáróban figyeltek fel egy ittas férfira, akit követni kezdtek, hogy értékeit megszerezzék.

A vádlottak a férfit a Rákóczi úton érték utol, ahol az egyikük mögé lépett és hátulról lefogta, míg társa átkutatta a ruházatát. A támadók a sértett nadrágjából kivették a pénztárcáját a benne lévő készpénzzel, illetve okiratokkal együtt, valamint elvették a férfi mobiltelefonját is. Amikor a sértettet az őt hátulról lefogó vádlott elengedte, a férfi megpróbálta visszaszerezni az értékeit, ekkor azonban a másik támadó őt arcon ütötte, majd társával együtt elmenekült. Ebben az elkövetésben részt vett egy harmadik férfi is, aki a vádlottak cselekményét figyeléssel biztosította.

A két vádlott pár néhány múlva, 2017. április 19-én, a hajnali órákban, a XI. kerület, Bartók Béla úton figyelt ki egy férfit. Amikor mögé értek, egyikük a földre lökte, majd a másik vádlott ököllel arcon ütötte. Ezután átkutatták a zsebeit, miközben egyikük még ezalatt is többször megrúgta a férfit. A vádlottak végül a sértett mobiltelefonját vették el, majd azzal elmenekültek a helyszínről. A megtámadott és bántalmazott férfi esetében reálisan fennállt a súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülések veszélye.

Mindezek alapján a VI. és VII. Kerületi Ügyészség az ügyben két rendbeli - egy esetben csoportosan elkövetett - rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra, amely bűncselekmények büntetési tételének felső határa tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlottak jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak.

(Fotó: illusztráció)

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat