Ma: 2020.05.30.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Vádemelés a kiskunhalasi késes rabló ellen
Privatkopo.hu 2020.03.17. 17:46:00

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt egy kiskunmajsai férfi ellen, aki 2019 novemberében, a kiskunhalasi vasútállomáson pénzt lopott egy ittas férfitől, majd a zsákmány megtartása érdekében késsel fenyegette a sértettet és ismerősét.A vádirat szerint a vádlott 2019. november 13-án, délután, a kiskunhalasi vasútállomáson észrevett egy férfit, aki szemmel láthatóan ittas volt és az egyik padon ült. A vádlott az ittas sértetthez lopakodott, majd zsebéből kilopta a pénztárcáját és azzal elfutott.

A sértett és egy ismerőse üldözni kezdték a vádlottat, aki üldözőit meglátva a lopott tárcából magához vett 40 000 forintot, a pénztárcát pedig eldobta. Amikor a sértett utolérte a vádlottat és vállánál fogva megpróbálta visszatartani, a vádlott elővett egy kést és azzal többször a sértett, illetve az ismerőse irányába szúrt. Eközben leszúrással, torkuk elvágásával fenyegette őket, ha tovább üldözik. A fenyegetés hatására a sértett és ismerőse az üldözéssel felhagyott.

A rabló ezután elmenekült a helyszínről, de a kiskunhalasi rendőrök egy órán belül elfogták és őrizetbe vették. Az egyenruhások megtalálták a vádlottnál a rablásnál használt kést és lefoglaltak tőle 64 000 forintot.

A letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső vádlottat a járási ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja és végrehajtandó fegyház, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Az ügyész azt is indítványozta, hogy a bíróság a kést kobozza el és a vádlottól lefoglalt pénzből 40 000 forintot adjanak vissza a sértettnek.

A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni, jogerős elítélése esetén a férfi a fegyházból feltételes szabadságra sem bocsátható.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat