Ma: 2020.01.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
A nyílt utcán, különös kegyetlenséggel ölte meg volt szerelmét: a nő testén 35 késszúrást találtak
Privatkopo.hu 2019.03.23. 7:11:00

Nem jogerősen 13 év fegyházbüntetésre ítélte a Zalaegerszegi Törvényszék azt a - kóros elmeállapota miatt csak részben beszámítható - férfit, aki 2017 szeptemberében, Nagykanizsán, a nyílt utcán különös kegyetlenséggel meggyilkolta volt szerelmét. Az ítélet szerint a férfi leghamarabb büntetése kétharmadának letöltése után kerülhet feltételesen szabadlábra.N. Tibor és a nő 2014 óta állt szerelmi kapcsolatban, de sok konfliktusuk volt. Többször szakítottak, majd kibékültek, gyakoriak voltak a heves veszekedések, amelyek nem egyszer tettlegességig fajultak. Különválási próbálkozásaik ellenére nem tudtak elszakadni egymástól, 2017-ben együtt költöztek Ausztriába is, hogy munkát vállaljanak, de a viszonyuk ott sem rendeződött.

Néhány hónappal később hazatértek Nagykanizsára, a nő albérletbe költözött, a férfi pedig a saját otthonába. A nő végleg szakítani akart, de a férfi ebbe nem tudott belenyugodni. Elektronikus üzenetekben is szidalmazták egymást, a nő becsmérlő módon írt a férfi korábbi élettársáról és a tőle született gyermekeiről.

A férfi 2017 szeptemberében azt üzente volt szerelmének, hogy néhány holmija még nála maradt, ezért menjen el hozzá. Amint a nő megérkezett, máris vitatkozni kezdtek: a férfi az autóba behajolva rángatta az asszonyt, majd a kocsi mellett folytatták a dulakodást.

Amikor a nő vissza akart szállni, a férfi kirántotta a földre, majd egy vasráccsal kétszer is lesújtott a fejére, amikor pedig a földre zuhant, egy nagy késsel több tucatnyiszor megszúrta. 

A segélykiáltásokat hallva a szomszéd kihívta a mentőket, de időközben a férfi elvágta a nő nyakát, aki a helyszínen meghalt. A tettes ezek után magát is többször megsebezte öngyilkossági szándékkal, majd a helyszínre érkező rendőrök elől a csontozókéssel a kezében próbált elmenekülni, de sikertelenül.

A vádirat és a bíróság megállapítása szerint a nő testén 35 késszúrást találtak, és mivel ezek elszenvedésekor a tudatánál volt, védekezni is próbált, a tettes rendkívül nagy szenvedést okozott neki. 

A férfi kóros elmeállapotú, paranoiás skizofréniában szenved, de mert pontosan tudta, mire készült és milyen brutalitással követhette el a gyilkosságot, a szakértői vélemények szerint közepes fokban korlátozott a beszámíthatósága. 

Az ügyész tudomásul vetette az ítéletet, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat