Ma: 2021.04.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
50 millió forintos pénzmosással gyanúsítanak egy 69 éves asszonyt
Privatkopo.hu 2021.03.06. 5:41:00

A Tolna megyei nyomozók egy 69 éves naki asszonyt gyanúsítottak meg azzal, hogy legalább 50 millió forintnyi, bűncselekményekből származó összeg tisztára mosásában vett részt.A rendőröknek információt szereztek arról, hogy egy Tolna megyei nő - ismeretlen személy kérésére - több banknál nyitott saját nevére bankszámlát, amelyekre bűncselekményekből származó összegek érkeztek. A nyomozás során megállapították, hogy az asszony a bankszámlákhoz igényelt bankkártyákat külföldre - jellemzően Ghánába - küldte el, és az ismeretlen személynek az internetbanki adatokhoz is hozzáférést biztosított.

A nő több éven át, számos bankszámlát nyitott különböző pénzintézeteknél, majd az azokra beérkező összegekhez hozzáférést biztosított az általa interneten megismert személy kérésére.  A nő engedte, hogy a számláiról a pénzt levegyék, ennek fejében számos alkalommal vett fel ő is kisebb összegeket onnan. Az asszony bankszámláit korábban - más ügy miatt - zárolták. Ő azonban ezt követően még hozzátartozóit is rávette arra, hogy nyissanak bankszámlákat pénzintézeteknél, amelyekhez szintén hozzáférést adott alkalmi ismerősének.

Az eljárás során a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai a 69 éves asszonyt 2021. március 2-án elfogták, és pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Az eddig beszerzett bizonyítékok alapján a nő legalább 50 millió forintnyi, bűncselekményből származó összeg tisztára mosásában vett részt. A lakásán tartott kutatás során a nyomozók telefonokat és számítógépet foglaltak le.

A nőt őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.  A Szekszárdi Járásbíróság 2021. március 4-én elrendelte bűnügyi felügyeletét.      
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat