Ma: 2020.08.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
Tévedésből verték össze az ivócimborájukat
Privatkopo.hu 2019.11.13. 12:31:00

Társtettesként elkövetett önbíráskodás kísérletével vádol két testvért az Egri Járási Ügyészség. A vádlottakkal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kiszabását és pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta a vádhatóság.A vádirat szerint a testvérek egyike együtt italozott a sértettel egy mátraderecskei vendéglőben, ahonnan mindketten részegen tértek haza. Otthon a vádlott keresni kezdte pénztárcáját, de nem találta. Ebből arra következtetett, hogy ivócimborája tulajdoníthatta el. Úgy emlékezett, hogy 130 ezer forint volt nála, ezért „felindult állapotba került”.

Úgy határozott, maga rendezi az ügyet. Kevéssel éjfél előtt szólt a szintén ittas öccsének, hogy kísérje el őt a sértett otthonába, mert akár erőszak árán is vissza akarja szerezni a pénzét.

A két testvér rövid utcai szóváltás után a nyitott kapun át bement a történtek előtt értetlenül álló sértett udvarára, miközben az I. rendű vádlott azzal fenyegette a házigazdát, hogy mindjárt agyon fogja ütni. A terhelt ordítva követelte a 130 ezer forintját, majd amikor nem kapta azt meg, öccsével közösen rátámadt a háziakra.

A sértettet leütötték, majd a földre került férfit tovább ütlegelték, a segítségére siető feleségét pedig lökdösték és szidalmazták. Csak akkor hagyták abba, amikor az asszony megpróbálta riasztani a rendőrséget.

Miután hazaértek, otthon megtalálták az ellopottnak hitt készpénzt. Mint kiderült, a terhelt nem is vitte magával a pénzt a kocsmába. Másnapra a tárcája is megkerült, azt az utcán hagyta el.

Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést és pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta, valamint azt, hogy a két vádlott térítse meg a felmerült bűnügyi költségeket.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat