Ma: 2020.07.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Médiaajánlat
Megöléssel, torka elvágásával fenyegették a 80 éves, gondozásra szoruló nénit
Privatkopo.hu 2020.06.03. 13:31:00

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a szegedi párral szemben, akik 2018. év tavaszától félelemben tartották a nő idős, beteg édesanyját.A vádirat szerint a vádlott 2018 januárjában odaköltözött egy Csongrád megyei faluban lakó idős édesanyjához, aki betegsége miatt ápolásra szorult. Hamarosan öröklési szerződést is kötött vele, az ingatlan fejében vállalta gondozását, ápolását. Nem sokkal ezután a lakóházba beköltözött a vádlott élettársa is.

A férfi és a nő kapcsolata 2018 tavaszára megromlott az idős sértettel, őt többször „vén mocsoknak” nevezték, valamint hasonló, trágár jelzőkkel illették. Járóbotját elvették tőle, a falakról a sértett közlekedését segítő kapaszkodókat leszerelték annak érdekében, hogy a házba bejutását megnehezítsék. A vádlottak többször fenyegették meg a 80 éves asszonyt azzal, hogy megölik, megfojtják, elvágják a torkát, nem egyszer úgy, hogy álmából ébresztették őt fel.

Az egyik ilyen eset után a sértett a rendőrségre akart telefonálni, azonban lánya lefogta a készüléket, míg élettársa kihúzta a vezetéket a falból. Ezt követően kétszer az asszonynak sikerült értesítenie a hatóságot, azonban a járőrök távozása után a vádlottak újra azzal fenyegették meg, hogy levágják a fejét, illetve agyonütik, ha még egyszer hívja a rendőrséget, vagy feljelentést tesz.

A sértett a sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt végül 2019 augusztusában feljelentést tett, és kérte a lányának megbüntetését.

A járási ügyészség a vádlottakat - mint társtetteseket - büntetőügyben elkövetett kényszerítés bűntettének kísérletével, kapcsolati erőszak bűntettével, valamint zaklatás bűntettével vádolja.

A távoltartás hatálya alatt álló vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat