Ma: 2020.05.30. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Bűnözés a nagyvilágban
Kézigránátokkal (is) gyilkolnak az iszlamista migránsbandák Malmőben
origo.hu 2017.03.21. 13:25:00

Teljesen megfordult a világ Svédországban, ahol most a malmői rendőrfőnök, Stefan Sintéus kérte a lakosság segítségét, miután bejelentette, nem bír a bűnözéssel, a migránsbandák miatt elszabadult a pokol a 300 ezres nagyvárosban, ahol tavaly tizenegy embert lőttek le.Malmőben korábban is volt két veszélyes banda, a Hells Angels és a Bandidos, de két éve vált elviselhetetlenné a helyzet, amikor megjelentek a migránsbandák. Az egyik legtekintélyesebb francia hetilap, a Valeurs actuelles írta meg, hogy ezek a migránsbandák kifejezetten iszlamisták.

A politikai hetilap a malmői riport címében a „rémálom” kifejezést használták, amit megerősíti az AFP, a francia hírügynökség észrevétele, hogy Malmőben azért is különösen veszélyes a helyzet, mert az iszlamista bandák fő harci fegyvere a kézigránát. Emiatt többen meghaltak, köztük olyanok is, akik nem voltak célpontok, csak az elhajított gránát megölte őket.

Stefan Sintéus nyílt levelében kérte az embereket, hogy menjenek el tanúskodni, ha bűncselekményt látnak. Merthogy egyébként félnek a bűnözők ellen vallani.

Az iszlamista bandák - egyelőre - „hagyományos” bűnözéssel foglalkoznak: prostitúció szervezése, drog- és fegyverkereskedelem, rablás.

Az egyébként szociáldemokrata vezetésű Malmőbe különösen sok migráns érkezett az elmúlt két évben. A lakosság számát tekintve arányában egyébként Svédország engedte be a legtöbb migránst, 200 ezren érkeztek. Több mint a harmaduk Szíriából érkezett, 10 százalékuk pedig Irakból. Malmö eredetileg is olyan város volt, ahol sok a külföldről származó ember, és az integráció nem volt mindig sikeres.

Malmőt - a lakosság arányát tekintve - Európa egyik legveszélyesebb városának tartják, és ez nem valamilyen szubjektív vélemény, hanem statisztikán alapuló állítás: 11 embert lőttek agyon 2016-ban. Ebből a szempontból a legveszélyesebb város Marseille után, ahol 34 embert lőttek agyon tavaly, de ott majdnem háromszor annyian, 850 ezren élnek - írja az origo.hu.

Donald Trump amerikai elnök néhány hete egyébként azt mondta egyik beszédében: „Gondolták volna Svédországról? Befogadtak menekülteket, és most olyan problémákkal küzdenek, amelyek náluk korábban sohasem voltak.” A Svenska Dagbladet svéd napilap különösebben nem szimpatizált az amerikai elnökkel, de a főszerkesztő Trump beszéde után azt írta vezércikkében: „Kétségtelen, jó nagy igazság van abban, amit Trump mondott.”

További friss információk
Nagy tételben „öregeztek” Kozák Alexék Észak-Írországban
Több mint kétszázezer pedofil felvételt jelentettek tavaly világszerte
Tíz emeletnyi szajha - ez a „magyar” nő is prostitúció szervezésével kereste meg a mindennapi kokaint Angliában
Sokadik lecke egzotikumra vágyó lánykáknak: megverte, majd megfojtotta a 16 éves bécsújhelyi lányt szír barátja
Innsbrucki lakásában találtak holtan egy magyar prostituáltat
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat