Ma: 2019.03.25. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Anyjától kapott fegyverrel rabolta ki a dohányboltot és az élelmiszerüzletet
HP 2018.04.12. 15:02:00

Vádat emelt a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a férfival szemben, aki egy flóbert pisztollyal rabolt ki egy trafikot tavaly ősszel, Szolnokon. A vádhatóság azt indítványozta, hogy a bíróság a férfit fegyházbüntetésre és közügyektől történő eltiltásra, míg édesanyját felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje.A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a 26 éves férfi édesanyja még 2001-ben vásárolt egy flóbert pisztolyt, amelyet a lakásán tárolt. A nő, a fia unszolására, 2017 novemberében a lőfegyvert a fiának ajándékozta, aki azt magával vitte szolnoki lakására.

Miután a család anyagi helyzete megrendült, a fiú elhatározta, hogy a lőfegyverrel rablásokat fog elkövetni. Először egy lakóhelyéhez közeli dohányboltot szemelt ki: 2017. november 15-én, délelőtt, sálat tekert az arcára és lehúzta a kapucniját, hogy ne ismerjék fel, majd berontott a dohányboltba, és pénzt követelt. A megriadt sértett engedelmeskedett a fegyverrel nyomatékosított felszólításnak, és több mint egymillió forintot adott át támadójának.

A férfi nem elégedett meg az így megszerzett pénzzel, 2017. december 30-án úgy döntött, hogy ugyanezzel a módszerrel ismét rabolni fog. Célpontja ezúttal egy élelmiszerüzlet volt, amely szintén a lakóhelyéhez közel esett. A vádlott a rablást elkövette, a rendőrök azonban gyorsan a nyomába eredtek és elfogták őt.

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben fegyveres rablás és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Szolnoki Járásbíróságon, édesanyját pedig lőfegyverrel való visszaéléssel vádolja. Az ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra, míg édesanyját felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje.

További friss információk
Két bűncselekmény, 1300 forint zsákmány
14 év fegyházbüntetést kért az ügyészség a 17 éves Csenge életét kioltó drogos Bialkó Rolandra
Erőszakkal akarta behajtani az albérleti díjat a makói cigányasszony
200 ezer forintot raboltak, 20 percig örülhettek neki
Megszülte, majd megölte újszülöttjét egy 23 éves nő
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat