Ma: 2020.06.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
A vagyonáért ölte meg a 95 éves nénit
Privatkopo.hu 2020.06.05. 11:03:00

A Pest Megyei Főügyészség indítványozta egy férfi letartóztatását, aki először a 95 éves asszony bizalmába férkőzött, majd a vagyonáért megölte.A megalapozott gyanú szerint az elkövető az idős asszonnyal egy felújítási munka során ismerkedett meg  2019 tavaszán. A férfi a sértett bizalmába férkőzött, és titokban nyugtatót valamint altatót adagolt neki azért, hogy zavart tudatállapotba hozza. Ezt követően rávette az idős asszonyt, hogy engedje át neki használatra az érdi házát, majd később aláíratott vele egy öröklési szerződést erről a házról és egy másik ingatlanról is.

Miután a jó idő beköszöntével a sértett - korábbi szokásának megfelelően - kiköltözött az érdi házba, ott az elkövető tovább folytatta a gyógyszerezését, aminek hatására a sértett teljesen legyengült.

Az elkövető a sértett állapotát kihasználva 2019. június végén az ágyban fekvő asszonyt bántalmazta, oly módon, hogy az ne hagyjon nyomot. A bántalmazás során az idős asszony bordatörést, tüdőzúzódást és mellűri vérzést szenvedett el, amelyek következtében megfulladt.

A halált az elkövető jelentette be, magát az elhunyt rokonának beállítva és - mivel külsérelmi nyom nem keletkezett a sértett testén - a kiérkező mentősöknek és orvosnak úgy nyilatkozott, hogy nem kér boncolást. Ezt követően pedig az egyik családtagja azonnal birtokba is vette a sértett hátrahagyott házát.

A nyomozó hatóság nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként a férfit.

A Pest Megyei Főügyészség indítványozta letartóztatását, mivel szökésétől, illetve elrejtőzésétől lehet tartani,  és fennáll a bűnismétlés veszélye is.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Ököllel ütötte ismerősét egy fiatalkorú, a sértett súlyos sérülést szenvedett
Jogerősen elítélték a szomszédját fegyverrel életveszélyesen megsebesítő férfit: 7 év börtönbüntetést kapott
Őrizetbe vették a süttői kettős emberölés gyanúsítottját - az egyik áldozat 26 éves öccse követte el a bűncselekményt
Különös kegyetlenséggel végzett az őt pénzelő nagynénjével a 24 éves drogfüggő férfi
Bántalmazta volt élettársát, majd fenyegetéssel pénzt szerzett tőle
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat