Ma: 2020.05.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Baltával zárta a vitát a 17 éves fiatalember
Privatkopo.hu 2020.03.30. 12:35:00

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 17 éves fiatalkorú ellen emberölés bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntette miatt, a vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.A vádirati tényállás szerint a vádlott 2018. évtől haragos viszonyban volt az apja testvérével, aki nehezményezte, hogy a vádlott egy másik büntetőeljárásban az apjára terhelő vallomást tett.

2019. január közepén a vádlott egy borsodi faluban ismerőse lakásán tartózkodott, ahová az esti órákban megérkezett az apja testvére. Itt a továbbiakban együtt italoztak, amelynek során a vádlott és a férfi között veszekedés alakult ki, ugyanis a férfi szemére vetette a vádlottnak, hogy a saját apját feldobta a rendőrségen, és ezért egyszer arcon ütötte.

A vádlott kiment a szobából, de nem hagyta el a lakást, hanem egy másik helyiségben maradt. Amikor a férfi el akart menni az ingatlanból, a vádlott a szobában talált balta élével hátulról egyszer fejen ütötte.

A sértett félig megfordult, ekkor azonban a vádlott újból fejen ütötte, amitől hasra esett. A földön fekvő, vérző fejű sértettet a vádlott ismételten meg akarta ütni, azonban ezt észlelte a vendéglátójuk. Az ingatlanban lakó férfi azért, hogy megakadályozza a bántalmazást, bal karját az ütés irányába emelte, ily módon a balta éle a kezét érte. A vádlott ezután eldobta a baltát, és kiszaladt a lakásból. A kezén megsérült férfi a szomszédtól kért segítséget.

A bántalmazás következtében a vádlott apjának testvére 8 napon túl gyógyuló koponyacsont törést szenvedett, míg a védelmében beavatkozó férfi sérülése ugyancsak súlyos, 8 napon túli.

Az ügyészség a vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.

További friss információk
Jogerősen négy és fél év börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki megtámadott és kirabolt egy kenyai egyetemistát Debrecenben
Életfogytig tartó fegyházbüntetést kért az ügyészség egy férfira, aki megölte alkalmi ismerősét egy tapétavágó késsel
Úgy megütötte a barátját, hogy majdnem életét vesztette
Összeverte élettársát, a nő napokkal később életveszélyes sérülésekkel került kórházba
Kiskorú lányát bántalmazta, nem először
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat