Ma: 2020.05.29. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Értelmetlen brutalitással okozott életveszélyes sérülést egy idős asszonynak a 33 éves semmirekellő
Privatkopo.hu 2020.03.14. 7:48:00

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség súlyosítást indítványoz azzal a visszaeső vádlottal szemben, aki életveszélyesen bántalmazott egy idős asszonyt.A törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt a vádlottat - mint visszaesőt - 5 év börtönre és 5 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet tényállása szerint a korábban súlyos testi sértés bűntette miatt is szabadságvesztésre ítélt, 33 éves vádlott legutóbbi büntetéséből szabadulása után munkakerülő, családtagjain élősködő életmódot folytatott. Rendszeresen szedett nyugtatókat, amelytől gyakran bódult állapotba került. Végül már a nagyanyja is elzavarta a házától.

A vádlott 2019. év májusában, egy szabolcsi kisközségben ismét felkereste rokonait, akik azonban megtagadták az anyagi támogatását. Ezután a település határában egy legelőn gyalogolt, amikor összetalálkozott egy juhokat legeltető idős asszonnyal. A nagyanyjára neheztelő vádlott ekkor minden szó nélkül megragadta a nő nyakát, öklével - nagy erővel - az arcába sújtott, a földre zuhanó áldozatának a combjába rúgott, azután az eszméletét vesztett, védtelen áldozatát a  sorsára hagyta. A sértett később magához térve a faluba ment, és rokonától kért segítséget, aki értesítette a mentőket és a rendőrséget.

Az asszony a koponyát ért ütések miatt életveszélyes állapotba került.

A vádlott a bűncselekményt beismerte, és a tárgyaláshoz való jogáról lemondott. A megyei főügyészség az ítélet elleni fellebbezésében a börtönbüntetés és a mellékbüntetés súlyosítását indítványozta.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a vádlott többszöri korábbi elítélésére, és a számos további súlyosító körülményre hivatkozással a vádhatóság indítványát fenntartotta. Az  öt év börtön a korábban már 5 esetben, összesen 12 bűncselekmény elkövetése miatt elítélt agresszív elkövetővel szemben sem a társadalom védelmére, sem a megelőzésre nem alkalmas.

A védő a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett. A büntetőügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.

További friss információk
Rablás miatt vették őrizetbe a 22 éves B. Krisztiánt, aki nem ismeretlen a rendőrök előtt
Egy 36 éves nő szurkálta halálra azt a 29 éves férfit, akinek holttestét egy használaton kívüli angyalföldi telephelyen találták meg
Jogerősen négy és fél év börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki megtámadott és kirabolt egy kenyai egyetemistát Debrecenben
Életfogytig tartó fegyházbüntetést kért az ügyészség egy férfira, aki megölte alkalmi ismerősét egy tapétavágó késsel
Úgy megütötte a barátját, hogy majdnem életét vesztette
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat