Ma: 2021.06.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Bántalmazta volt élettársát, majd fenyegetéssel pénzt szerzett tőle
Privatkopo.hu 2020. 06. 23. 10:56:00

A bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Fonyódi Járási Ügyészség egy 63 éves férfi ellen, aki egy Fonyód közeli faluban megütötte az idős sértettet, majd megelőző távoltartás hatálya alatt visszament a sértett otthonába, ahol veréssel fenyegetve jutott pénzhez.Az alkoholfüggő vádlott 17 éve létesített élettársi kapcsolatot a 84 éves német állampolgárságú sértettel, amely 2019-ben megszakadt a vádlott fokozódó italozása és agresszív viselkedése miatt. A veszekedések rendszeresek voltak köztük, ennek ellenére a vádlott nem költözött el az idős asszony otthonából, hanem segített a ház körül, ezért a jövedelemmel nem rendelkező vádlott megélhetését is a sértett biztosította nyugellátásából.

2020 januárjában az ittas férfi felindultan, az éppen tévét néző sértettől alkoholt követelt. Az idős sértett azonban hiába válaszolt, a vádlott egy alkalommal, ököllel homlokon ütötte. Az ütéstől az asszony elvesztette egyensúlyát és bal csuklójára esett, ami eltörött.

A sértett bántalmazása miatt a vádlottal szemben megelőző távoltartást rendelt el a bíróság, de a vádlott - a magatartási szabályokat megszegve - néhány nap múlva felkereste a sértettet azért, hogy tőle szeszes italra pénzt szerezzen. Az idős asszonyt ez alkalommal az ittas férfi veréssel fenyegette, amely hatására a sértett átadta a nála lévő 18 000 forintot a vádlottnak.

A letartóztatásban lévő férfival szemben az ügyészség - amennyiben előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését elismeri - 8 évi fegyházbüntetést és 8 évi közügyektől eltiltást indítványozott.

További friss információk
Fenyegetőzött és ütött, mert úgy gondolta, hogy átverték a dohányboltban
Verekedésbe torkollott veszekedés
Vádemelés a volt élettársát a nyílt utcán nyakon szúró férfi ellen
Pénzt kért, nem kapott, elvette erőszakkal
Egy telekvita miatt acélpálcával sújtott le a szomszédjára a feldühödött vádlott
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat