Ma: 2020.06.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Jogerősen négy és fél év börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki megtámadott és kirabolt egy kenyai egyetemistát Debrecenben
Privatkopo.hu 2020.05.27. 13:00:00
A Debreceni Törvényszék, mint másodfokú bíróság a 2020. május 26-án megtartott tanácsülésen helybenhagyta annak a hajdúsámsoni vádlottnak az ügyében hozott elsőfokú ítéletet, aki a debreceni klinikák területén kirabolt egy kenyai egyetemistát.

A jogerős ítélet szerint a 34 éves vádlott 2020. január 27-én, a déli órákban, Debrecen belvárosában meglátott egy külföldi lányt, aki a telefonja fülhallgatóval zenét hallgatott. A férfi elhatározta, hogy megszerzi a fiatal értékeit, ezért arcát sállal eltakarta, a sértett után felszállt a buszra, majd miután leszálltak követte őt a klinikák területén. A vádlott utolérte a sértettet, akinek a nyakát hátulról erősen megragadta, majd megütötte és a földre lökte. A támadó ráfeküdt és a nála lévő kulcscsomóval megkarcolta a rémült egyetemista arcát, valamint „money” felkiáltással pénzt követelt tőle.

A kenyai diáklány segítségért kiáltott, a férfi ekkor kinyitotta a sértett táskáját, kivette belőle a pénztárcát az abban lévő okiratokkal, aprópénzzel és bankkártyával együtt. A vádlott a nőt továbbra is földön leszorítva tartotta és közben a mobiltelefonját követelte, de a sértett ellenállt és nem adta a készüléket át.

A férfi a bűncselekmény során észlelte, hogy többen is figyelik, ezért a megszerzett pénztárcával együtt elmenekült a helyszínről. A tárcát R. I. futás közben eldobta, de előtte még kivette belőle a pénzt.

A nő a bántalmazás következtében hámhorzsolásos, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Debreceni Járásbíróság 2020. február 25-én - bíróság elé állítás keretében - meghozott elsőfokú ítéletében a büntetett előéletű vádlottat rablás bűntette, okirattal visszaélés vétsége és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt 4 év és 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője azonban enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A másodfokon eljáró törvényszék korlátozott felülbírálat keretében vizsgálta felül az elsőfokú ítéletet, melynek eredményeként tanácsülésen helybenhagyta a járásbíróság ítéletét.

A másodfokú bíróság indokai között rámutatott arra, hogy a vádlott a cselekmény elkövetésekor visszaesőnek nem minősülő bűnismétlőnek számít, korábban vagyon elleni bűncselekményeket, lopások miatt már büntetőjogilag felelősségre vonták, így a kiszabott büntetés neme és mértéke is megfelelő és szükséges, egyúttal elegendő az egyéni és a generális prevenció elveinek érvényesüléséhez. Az ítélet meghozatalánál az egyik meghatározó súlyosító körülmény az volt, hogy a vádlott útonálló módon valósította meg cselekedetét.

A Debreceni Törvényszék ítélete jogerős.

További friss információk
Őrizetbe vették a süttői kettős emberölés gyanúsítottját - az egyik áldozat 26 éves öccse követte el a bűncselekményt
Különös kegyetlenséggel végzett az őt pénzelő nagynénjével a 24 éves drogfüggő férfi
Bántalmazta volt élettársát, majd fenyegetéssel pénzt szerzett tőle
Megütötte munkavállalóját, eltört az arccsontja
Továbbra is nagy a rend: halálra verték ismerősüket
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat