Ma: 2019.03.24. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Késelés a Fradi-pályán: 18 „szurkoló” a vádlottak padján
MN 2018.02.28. 11:00:00

Aljas indokból elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés kísérlete, aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés, valamint garázdaság bűntette miatt összesen 18 személlyel szemben emelt vádat a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség.A vádirat szerint a vádlottak a Ferencváros futballszurkolói közösség tagjaiként vettek részt a Groupama Arénában 2017. november 4-én megrendezett FTC-DVSC NB I-es meccsen.

A mérkőzés szünetében a vádlottak egy 30-50 fős csoport tagjaként - többen az arcukat különböző módon eltakarva - rátámadtak egy szurkolói csoport vezetőjére és egy tagjára. A vád szerint a támadás oka az volt, hogy az említett szurkolói csoport a korábban bevezetett szigorúbb biztonsági szabályok miatt a mérkőzések látogatását nem bojkottálta úgy, mint a vádlottak, és ők ezt „árulásnak” tekintették.

A két sértett férfit az egységes és szervezett csoport, köztük a vádlottak, kitartóan bántalmazták, ütötték, rúgták őket, egyiküket többször megtaposták.

Az egyik sértett ennek következtében könnyebb, a másik férfi azonban súlyos sérüléseket szenvedett, s nála a maradandó fogyatékosság reális esélye is fennállt - ennek elmaradása kizárólag a véletlennek köszönhető.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását kérte, kilenc terhelt esetében azzal, hogy a bíróság a végrehajtást próbaidőre függessze fel. Emellett a kerületi ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a vádlottakat tiltsa el bármely sportszövetség által megrendezésre kerülő sportrendezvény látogatásától, valamint attól, hogy beléphessenek az ilyen sportrendezvények helyszínéül szolgáló sportlétesítménybe.

További friss információk
14 év fegyházbüntetést kért az ügyészség a 17 éves Csenge életét kioltó drogos Bialkó Rolandra
Erőszakkal akarta behajtani az albérleti díjat a makói cigányasszony
200 ezer forintot raboltak, 20 percig örülhettek neki
Megszülte, majd megölte újszülöttjét egy 23 éves nő
Turistacsalogatás: kegyetlenül összeverték az egyik német autógyár felsővezetőjét az egyik budapesti szórakozóhely előtt
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat