Ma: 2018.12.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
21 év után került rács mögé az orosz-ukrán alvilág egyik ismert alakja
Privatkopo.hu 2018.03.01. 9:02:00

Előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés miatt emelt vádat három férfival szemben a Pest Megyei Főügyészség. A vádlottak 1996 nyarán megölték és Törökbálint határában elrejtették egyikük haragosát. Úgy tudni, az elkövetők egyike a budapesti éjszakai életben jól ismert férfi, aki korábban orosz-ukrán alvilági körök tagja volt.A vádlottak az 1990-es évek közepén érkeztek Magyarországra, ketten Örményországból, harmadik társuk Ukrajnából. A férfiak Budapesten, a kőbányai piacon dolgoztak, kereskedtek. A bűnügy sértettje - akit a vádlottak még Örményországból ismertek - a piacon beszedett védelmi pénzekből élt.

A férfiak a piacon gyakran találkoztak, és az egyik vádlott, valamint a sértett között több esetben konfliktus támadt. 1996 augusztusában a sértett jelentős összegű pénzt szerzett meg a férfitól, aki - társai segítségével - ezért elégtételt akart venni. Megfenyegették a későbbi sértettet, és augusztus 23-ra találkozót beszéltek meg vele.

A vádlottak - ismeretlen társaikkal - a kőbányai piac környékén várták a férfit, akit már ott megütöttek, majd az ütésektől földre eső férfit egy gépkocsiba tették és elhajtottak. Több órán keresztül vallatták a sértettet, aki a fenyegetőzések ellenére sem akarta visszafizetni a vádlott pénzét. Ekkor az eljárásban ismeretlenül maradt férfiak ütlegelték, majd többször megszúrták a sértettet, aki a bántalmazás és a szúrások következtében életét vesztette.

A vádirat szerint a férfi tetemét egy zsákba tették, és Törökbálint külterületén, az Anna-völgynek nevezett erdős részre vitték, és ott egy vízmosásba helyezték. A sértett holttestére a környéken lovaglók találtak rá.

A nyomozást 1998-ban megszüntették, azonban 2016-ban olyan új adatok jutottak a rendőrség birtokába, amelyek alapján folytatták a nyomozást. A büntetőeljárás befejezését követően a Pest Megyei Főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a három férfival szemben.

További friss információk
Csak a szokásos: balhéztak a cigányok - késsel vettek elégtételt egy „beszólás” miatt
Eszméletlenre verte, majd vízaknába dobta barátnőjét
Angliába ment dolgozni - búcsúzóul még teherbe ejtette a 13 éves nevelt lányát
Férfi álnéven zsarolt a 30 éves nő
Összeveszett ismerősével, kést ragadott és megölte
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat