Ma: 2020.07.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Súlyosabb büntetést indítványozott az ügyészség az adócsalóknak
Privatkopo.hu 2020.06.03. 9:49:00

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint súlyosabb büntetés kiszabása indokolt a költségvetést károsító elkövetőkkel szemben.A Csongrád Megyei Főügyészség a vádlottakkal szemben bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat a Szegedi Törvényszéken.

A vádirat szerint az elkövetők 2015. év elejétől 2017. év elejéig fiktív számlák kiállításával, illetve a fiktív számlák befogadásával áfa-adónem tekintetében különösen nagy vagyoni hátrányt okoztak.

A Szegedi Törvényszék az előkészítő ülésen az elkövetők beismerő nyilatkozatát elfogadta, és őket jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt 400 000 és 700 000 forint pénzbüntetésre, míg a bűnszövetségben, üzletszerűen és különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt 2 év szabadságvesztésre, 3 év gazdálkodó szervezet vezető tisztségviselője foglalkozástól eltiltásra ítélte. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 5-5 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés büntetés, illetve nagyobb összegű pénzbüntetés kiszabása, míg a vádlottak és védőik a büntetés enyhítése végett fellebbeztek.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a cselekmények jelentős tárgyi súlyára, és a költségvetést károsító bűncselekmények elszaporodottságára tekintettel a szabadságvesztés tartamának, illetve a pénzbüntetés súlyosítása indokolt.

 Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.

További friss információk
Ököllel ütötte ismerősét egy fiatalkorú, a sértett súlyos sérülést szenvedett
Jogerősen elítélték a szomszédját fegyverrel életveszélyesen megsebesítő férfit: 7 év börtönbüntetést kapott
Őrizetbe vették a süttői kettős emberölés gyanúsítottját - az egyik áldozat 26 éves öccse követte el a bűncselekményt
Különös kegyetlenséggel végzett az őt pénzelő nagynénjével a 24 éves drogfüggő férfi
Bántalmazta volt élettársát, majd fenyegetéssel pénzt szerzett tőle
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat