Ma: 2019.01.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
60 millióval tartozott az adóhivatalnak, 60 ezer euro lapult a páncélszekrényében
MTI 2011.07.01. 12:17:00

Hatvanhatmillió forint adótartozása volt egy magánszemélynek, akinél egy bűncselekmény nyomozása során házkutatást tartott a rendőrség. A rendőrök egy páncélszekrényben nagy mennyiségű készpénzt találtak, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azonnali végrehajtás keretében lefoglalta - közölte a NAV Vas Megyei Adóigazgatósága.A hatodik éve folyó végrehajtásban a korábban lefoglalt üzletrész- és ingatlanárverezés nem járt eredménnyel, és csekély összegű megtérülést hozott az adós jövedelmének letiltása is. Az adós az utóbbi időben nem vásárolt gépjárművet, ingatlant, nem gyarapodott nagyobb értékű ingósággal sem. Ez év tavaszán azonban belföldi fizetési számláján, valamint takarékbetétkönyvében elhelyezett megtakarítását eredményesen vonták végrehajtás alá, sikerült tőle behajtani csaknem kétmillió forintot.

Június 6-án egy rendőrségi eljárás során házkutatást tartottak az adósnál, és egy számkombinációs páncélszekrényben jelentős összegű külföldi pénzre, valamint fiókokban, ruhazsebben 135 ezer forint készpénzre bukkantak a nyomozók.

Az adós a rendőrségi kihallgatáson nagy összegű adótartozásáról számolt be. A nyomozóhatóság az általa elmondottak alapján tájékoztatta az adóigazgatóságot. Az ismételt rendőrségi helyszíni eljárás során az adóvégrehajtók - az adó által kinyitott páncélszekrényben - mintegy 60 ezer eurót találtak, és lefoglalták.

A több mint egyórás helyszíni eljárásnak köszönhetően az adós tartozása 15,9 millió forinttal csökkent. Az adósnak a végrehajtókkal szemben tanúsított indulatos viselkedése miatt a rendőröknek is közbe kellett avatkozniuk.

További friss információk
Kommandósok is részt vettek az adócsaló bűnszervezet felszámolásában
Ritka eset: egy bűnözőnek nem sikerült mobiltelefont csempésztetni a börtönbe
Kósa Lajos üzleti érzékével megáldott férfit húzott le egy szélhámos nő
Átragasztotta a százezer forintos kávéfőző vonalkódját egy pillanathedonista
Legalja: magyar katonák tízmilliókkal károsították meg bajtársaikat
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat