Ma: 2021.07.29. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
17 éves fiú rejtőzött a „kihívó női képek” mögött: szexéhes férfiaktól csalta ki a személyes adataikat, amelyekkel aztán drága mobiltelefonokat rendelt
Privatkopo.hu 2020. 06. 05. 10:56:00

A Kaposvári Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette és több rendbeli személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat az ellen a 17 éves kaposvári fiatal ellen, aki közösségi oldalakon kicsalt személyes adatokkal rendelt értékes mobiltelefonokat azért, hogy azok értékesítésével jusson pénzhez.A vádlott több közösségi oldalon kihívó női képek felhasználásával álprofilokat hozott létre azért, hogy férfiaktól ismerkedési szándékot színlelve kicsalja a személyes adataikat. A fiú ezután a megtévesztett férfiak által önként megosztott adatokkal az egyik mobilszolgáltató webshopjából - tudatosan a legértékesebb, illetve legkeresettebb készülékeket kiválasztva - mobiltelefonokat rendelt meg, majd miután a kézbesítést végző futárszolgálat munkatársai előtt több hamis okiratot aláírt, a telefonokat eladta.

A vádlott nyolc személy adatait felhasználva rendelt meg - 330 000 és 460 000 forint közötti értékű - mobiltelefonokat, amelyek közül azonban csak két készüléket vett át, de a szolgáltatónak így is több mint 600.000 forint kárt okozott.

Az ügyészség a vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel - pártfogó felügyelet mellett - próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt, valamint indítványozta a sértett szolgáltatónak okozott több százezer forintos kár megtérítését is.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Újabb őrző-védő bűnszervezetet számoltak fel a NAV pénzügyi nyomozói - 4,5 milliárd forint áfát és járulékot csaltak el
Több mint hárommilliárd forint adót csalt az őrző-védő bűnszervezet
Befektetésre kért kölcsön, felélte a pénzt
Vesztegetés bírósági eljárásban: kedvező vallomásért cserébe rendszeres havi juttatást ajánlott a vádlott társának a volt rendőr alezredes
Letartóztatásban az idős férfi lakását elcsaló férfi
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat