Ma: 2019.03.17. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
100 milliós zsarolás: kifizetetlen munkadíjat követelt a közismert vállalkozótól az elfogott pécsi férfi - tévés személyiség, országgyűlési képviselő és médiavállalkozó neve is felbukkan a bűnügyben
Privatkopo.hu 2018.03.09. 17:57:00

Ahogy arról korábban a Privatkopo.hu is beszámolt: 2017. március 7-én, az esti órákban, egy  Budapest V. kerületi cukrászdában a BRFK nyomozói őrizetbe vették az 52 éves, pécsi I. Fülöpöt, aki a rendőrség gyanúja szerint - fenyegetéssel - 100 millió forintos zsarolást követhetett el. A bűnügyi portál azóta új információk birtokába jutott az ügy hátteréről.A Privatkopo.hu értesülése szerint Bezzegh Zoltán vállalkozó fordult a rendőrséghez azzal, hogy I. Fülöp telefonon megfenyegette és megzsarolta őt. Bezzegh látszólag belement az „egyezségbe”, azonban a pénzátadást - a férfi 20 millió forintot vitt magával a találkozóra - követően a rendőrök azonnal őrizetbe vették I. Fülöpöt.

A bűnügyi portál úgy tudja, valójában egy elszámolási vita áll a bűnügy hátterében. Nagy Tamás (akit a közvélemény Thomas Grande néven ismer), a TV2 Jóban-rosszban sorozatának volt producere szervezői, produceri tevékenységet végzett Bezzegh Zoltán cégének, az üzletember azonban - Nagy Tamás állítása szerint - 100 millió forinttal adósa maradt az elvégzett munkákkal összefüggésben. Nagy többször kérte Bezzeghet, hogy fizesse ki számára a megállapodás szerinti összeget, de Bezzegh állítólag megfenyegette, hogy „ellehetetleníti a médiában és a művészvilágban”, ha nem hagy fel a munkadíjának követelésével.

Nagy ekkor megkereste a pécsi I. Fülöpöt és megkérte, hogy segítsen úgymond behajtani a tartozást Bezzeghtől. A TV2 egykori producere korábban egy dossziényi anyagot gyűjtött össze Bezzegh Zoltán költségvetési csalás bűntett gyanúját esetlegesen felvető tevékenységével összefüggésben - úgy tudni, milliárdos, TAO-s pénzekkel kapcsolatban elkövethetett törvénysértésekről van szó -, amely ügyekben érintett lehet Hajdú Péter televíziós producer, Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő, valamint Schmidt Mária médiavállalkozó. Legalábbis a gyanúsítást tartalmazó rendőrségi jegyzőkönyv erről tanúskodik.

I. Fülöp megemlítette Bezzegh Zoltánnak, hogy olyan papírok vannak a feltételezett pénzügyi visszaélésekről Nagy Tamás birtokában, amelyek felkelthetik a nyomozóhatóság és a média figyelmét, ezért mindenkinek az lenne jó, ha békésen rendeződne a vitás ügy és kifizetné Nagy Tamásnak az összesen 100 millió forint munkadíjat, amellyel hosszabb ideje tartozik neki. I. Fülöp tehát egy jogosnak tűnő követelésnek próbált érvényt szerezni, nem feltétlenül szerencsés formában, de nem erőszakkal és nem veszélyes fenyegetéssel.

Bezzegh ekkor egy rendőr ismerőséhez fordult, és a gépezet beindult, amelynek végén a nyomozók lecsaptak a tartozás behajtásával megbízott pécsi férfira. A bűnügyi portál információja szerint a rendőrök több helyszínen is házkutatást tartottak, de nem akadtak a pénzügyi visszaélésekre utaló dossziéra, viszont lefoglaltak értékes gépkocsit, valamint nagyösszegű készpénzt.

„A házkutatások során nagyon úgy tűnt, hogy a rendőröket elsősorban azok a dokumentumok érdekelték, amelyek Hajdú Péter, Bánki Erik és Schmidt Mária esetleges érintettségét bizonyíthatnák gazdasági bűncselekményekben. Gyanítom, el akarják tüntetni az iratokat. De egyelőre nem találták meg azokat” - tájékoztatta a Privatkopo.hu bűnügyi portált egy, a neve elhallgatását kérő forrás.

További friss információk
Százmilliókat szerencsejátékozott el a békési takarékszövetkezet ügyvezetője - vádat emeltek ellene
Sikkasztott a bolti pénztáros
116 milliót akartak megfújni - közvetlenül pénzfelvétel előtt elfogták a csalókat
Csalt a hitelügyintéző
Csalással „alkudták le” a cigányok a személygépkocsik vételárát - további sértettek jelentkezését várják a rendőrök
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat