Ma: 2019.01.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Az ázsiai bundamaffia magyarországi helytartói: három magyar focistát és négy játékvezetőt vettek őrizetbe
origo.hu/privatkopo.hu 2011.06.29. 16:09:00

A keddi akcióban ötven rendőr összesen hét személyt vett őrizetbe, közülük hárman volt, illetve jelenleg is aktív labdarúgók, négyen pedig aktív játékvezetők.A Nemzeti Nyomozó Iroda és a Központi Nyomozó Főügyészség sajtótájékoztatóján elmondták, hogy az egyik őrizetbe vett személy K. (Kenesei) Zoltán korábbi NB I-es labdarúgó. Fazekas Géza, a KNYF szóvivője szerint azonban egyelőre kérdéses, hogy közszereplőnek tekinthető-e egy futballista. A másik két játékost L. (Lázár) Mátyás és H. (Horváth) Gábor, a játékvezetőket pedig L. (Lengyel) Kolos, M. (Mocsári) Tamás, S. (Selmeczi) Krisztián, Cs. (Csák) János néven nevezték meg. A keddi razzián százmillió forint értékű eurót foglaltak le összesen tizenkét helyszínen.

A nyomozók szerint a Magyarországon tevékenykedő társaság egy távol-keleti bundamaffia megbízásából alakult, ennek vezetője volt K. Zoltán, akit 2010-ben szerveztek be az ázsiaiak. A meccsekre öt különböző ázsiai irodában fogadtak, általában nem végeredményt, hanem valamilyen speciális eseményt (például hogy tizenegyes lesz az utolsó öt percben) megjátszva, amivel meccsenként akár százmillió forintnak megfelelő összeget is kereshettek.

A tippeket a hét tag valamelyike hozta, a nyereményeket pedig elosztották egymás között. A társaság nemcsak magyar meccsekkel foglalkozott, a hatóságok két dél-amerikai, három finn és egy magyar meccs elcsalásáról gyűjtöttek bizonyítékokat, azt azonban nem árulták, melyik magyar mérkőzésről van szó, mivel további gyanúsítások, és őrizetbe vételek várhatóak még az ügyben. Mint az NNI és KNYF képviselői elmondták, jelenleg még csak a nyomozás felénél tartanak.

További friss információk
Kommandósok is részt vettek az adócsaló bűnszervezet felszámolásában
Ritka eset: egy bűnözőnek nem sikerült mobiltelefont csempésztetni a börtönbe
Kósa Lajos üzleti érzékével megáldott férfit húzott le egy szélhámos nő
Átragasztotta a százezer forintos kávéfőző vonalkódját egy pillanathedonista
Legalja: magyar katonák tízmilliókkal károsították meg bajtársaikat
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat