Ma: 2020.06.07.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Százmilliós költségvetési csalás: hat férfi ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség
Privatkopo.hu 2020.03.25. 10:03:00

Két cég alá szerveztek be fiktív számlákat kiállítókat, összesen több mint százmillió forinttal rövidítették meg a költségvetést; a Fővárosi Főügyészség vádat emelt hat férfi ellen.A vádirat szerint a vádlott, egy elsődlegesen építőipari tevékenységet folytató cég ügyvezetőjeként, elhatározta, hogy a gazdasági társaság adókötelezettségét fiktív számlák befogadásával, azok áfa-tartalmának csökkentő tételként történő felszámolásával fogja csökkenteni. Ehhez rávette a cége által segédmunkásonként dolgozók egy részét, hogy alapítsanak színleg működő társaságokat, és más személyek - köztük egy többszörösen büntetett férfi - cége által kiállított számlákat is befogadott. Ezek a társaságok papíron az építőipari társaság egyedüli alvállalkozói voltak, és meghatározott időszakonként cserélődtek. A fiktív cégháló működtetésével 2011-2017 között az építőipari vállalkozás több mint kilencvenhárom millió forint adóbevétel befizetésétől mentesült csalárd módon.

Az egyik segédmunkás a cégével egy másik férfi által vezetett építőipari társaságnak is ,,beszámlázott” 2015-2017. között, és ezzel további tizenegymillió áfa elcsalásához nyújtott segítséget.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az elkövetést eredményes felderítéssel feltárta, majd a pénzügyőrök az abban részt vevőkkel szemben eljártak.

A Fővárosi Főügyészség hat férfi ellen emelt vádat különösen nagy, illetve - cselekvőségükhöz igazodva - jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt a Fővárosi Törvényszéken.

Az ügyészség letöltendő - három bűnsegéd esetén beismerés esetén végrehajtásában felfüggesztett - börtönbüntetésre, pénzbüntetésre, közügyektől és gazdasági társaság vezetéstől eltiltásra ítélést, továbbá az ,,ötletgazdával” szemben vagyonelkobzást is indítványozott.

További friss információk
Két nap alatt négy tagját fogták el az „unokázós” bandának a BRFK nyomozói
17 éves fiú rejtőzött a „kihívó női képek” mögött: szexéhes férfiaktól csalta ki a személyes adataikat, amelyekkel aztán drága mobiltelefonokat rendelt
Súlyosabb büntetést indítványozott az ügyészség az adócsalóknak
Börtönből követett el telefonos csalásokat egy „uncsizó” rab
Ügyvédi segítséggel semmizték ki az idős jánoshalmai férfit
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat