Ma: 2020.06.07. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Életveszélyes bordatörésig fajult a balul sikerült házvásárlás
Privatkopo.hu 2020.03.28. 11:03:00

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy dunaújvárosi férfi ellen, aki 2019. július végén, egy meghiúsult házvásárlás miatt - ittas állapotban - úgy megverte a szintén ittas barátját, hogy életveszélyes bordatörést szenvedett.A vád szerint a vádlott és az ügy sértettje munkatársak és barátok voltak. A lakóhelyéről elköltöző vádlottnak a férfi megengedte, hogy ingóságait hozzá vigye és előfordult olyan is, hogy a vádlott a sértettnél aludt. Mindketten rendszeresen italoztak, gyakran együtt, de a vádbeli napig komolyabb nézeteltérés nem volt közöttük.

2019. július 25-én, este a sértett és a vádlott - mivel közösen akartak házat venni - találkoztak a kiszemelt ingatlan tulajdonosával. Mindketten részegen érkeztek az eladóhoz, ezért nem tudtak megállapodni az adásvételről, és elindultak a sértett házához.

Út közben összevitatkoztak a felesleges találkozó miatt, majd a ház udvarába érve az ittas vádlott rátámadt a sértettre, őt ököllel többször arcon ütötte, amitől a sértett hanyatt esett. Ekkor a vádlott a sértett mellkasára térdelve ütlegelte ivócimborájának a fejét, majd bementek a házba. Bent ismét borozni kezdtek, de rövidesen újra összevitatkoztak. A sértett a bántalmazás miatt el akarta küldeni a házából a vádlottat, majd a vádlott nyakát fojtófogásba fogva próbálta kifelé húzni őt az ingatlanból, miközben ököllel az oldalába is többször beleütött.

A vádlott azonban kibújt a sértett fogásából és haragjában ismét elkezdte a sértett arcát és mellkasát ököllel ütlegelni. Amikor a sértett már nem tudott ellenállni, őt az ágyra lökte, hátára térdelt és bal kezével a sértett fejét hajánál fogva felhúzta, míg jobb kezével tovább ütötte a fejét. Amikor a vádlott a bántalmazást befejezte, a sértett telefonon segítséget kért a rendőrségtől, mire a vádlott egy fejszét magához véve azzal fenyegette meg, hogy „szét fogja csapni”. Végül a kiérkező járőrök a vádlottat előállították, míg a sértettet a mentők kórházba szállították.

A sértett a bántalmazás miatt a fején és a testén nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket, valamint közvetlenül életveszélyes sérülésként légmell kialakulásával járó bordatörést szenvedett. A vádlottnak könnyebb sérülései keletkeztek.

A letartóztatásban lévő vádlottat a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben.

Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

További friss információk
Két nap alatt négy tagját fogták el az „unokázós” bandának a BRFK nyomozói
17 éves fiú rejtőzött a „kihívó női képek” mögött: szexéhes férfiaktól csalta ki a személyes adataikat, amelyekkel aztán drága mobiltelefonokat rendelt
Súlyosabb büntetést indítványozott az ügyészség az adócsalóknak
Börtönből követett el telefonos csalásokat egy „uncsizó” rab
Ügyvédi segítséggel semmizték ki az idős jánoshalmai férfit
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat