Ma: 2019.03.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Éveken át sikkasztotta az idősek pénzét
24.hu 2018.02.14. 10:18:00

Több éven át sikkasztott egy hajdúszoboszlói idősek otthonának házipénztár-kezelője a vád szerint. A helyi asszony feladata volt a pénzkezelés, illetve az ellátottak értékeinek és vagyonának bizonylatolása, amit számítógépes programban is rögzítenie kellett - illetve kellett volna.A vádlott 2012 és 2015 között semmilyen pénzmozgást nem dokumentált, legfeljebb olykor papíron.  A fenti időszakban kilenc gondozottól vett át betétkönyveket, ingatlan eladásból származó és temetési költségként letétbe helyezett összegeket.

A kár, amit okozott, összesen 7 és fél millió forint, amelynek csupán a töredéke térült meg.

A nő feladata volt az is, hogy a gondozottak gyógyszer és gyógyászati segédeszköz igényét ellátó cégeket kifizesse a számlák alapján, ám a vád szerint 2014. szeptember vége és 2015. augusztus közepe közötti időszakban 12 alkalommal nem rendezte ezeket a tartozásokat, ezzel pedig újabb csaknem  további 6,5 millió forintot vágott zsebre.

Az otthon külső megrendelőknek  is biztosított ebédkihordást, ennek árát úgyszintén a vádlott szedte be, illetve az ő dolga volt elszámolni a fenntartó felé. 2014-ben és 2015-ben azonban nem könyvelte a befizetéseket, elköltötte a pénzt, és ezzel újabb 2 millió forint kárt okozott.

A szabadlábon védekező asszonyt jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette, nagyobb értékre, üzletszerűen, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett sikkasztás miatt állítják bíróság elé. Az ügyészség börtönbüntetés és közügyektől eltiltást indítványozott vele szemben, illetve, hogy a bíróság az átvertek sértettek által előterjesztett polgári jogi igényeket érdemben bírálja el - tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Pénzért, húsért és ingyen kazánszerelésért adott ki belső információkat a NAV tisztviselője
Újabb „unokázós” csaló „karrierjének” vetettek véget a BRFK nyomozói
A lábtörlő alá akart rejteni kétmillió forintot egy „unokázós” csaló, amikor váratlanul betoppantak a rendőrök
Százmilliókat szerencsejátékozott el a békési takarékszövetkezet ügyvezetője - vádat emeltek ellene
Sikkasztott a bolti pénztáros
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat