Ma: 2020.07.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Ír telefonszámról hívták áldozataikat az „unokázós” csalók - a futárt már a rendőrség „pihenteti”
Privatkopo.hu 2019.11.10. 9:58:00

A Budapesti Rendőr-főkapitányság speciális nyomozócsoportjának munkatársai elfogták és kétrendbeli csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki a futár szerepét töltötte be két bűncselekmény elkövetésében.  A nyomozó hatóság előterjesztést tett az elkövető letartóztatásának indítványozásáraA rendőrség tájékoztatása szerint egy ismeretlen férfi ír telefonszámról hívott fel 2019. február 28-án, délben egy II. kerületi asszonyt, és az unokájának adta ki magát. Azt mondta, hogy balesetet szenvedett, kárt okozott, és a kárt neki kell állnia, ami 1 millió 800 ezer forint. Az álunoka azt kérte a nőtől, hogy a pénzt adja oda annak a férfinak, akit érte küld. Az asszony azonnal a bankba sietett, és felvette a kért összeget, majd a Káplár utca és Retek utca kereszteződésénél egy borítékban átadta a pénzt a futárnak.

Az ismeretlen férfi 2019. április 25-én, este újra egy ír telefonszámról hívott fel egy újpesti asszonyt, és közölte vele, hogy ő az unokája és nagy bajban van. Elmondta, hogy korábban kapott 2 millió 500 ezer forintot, mert elintézett dolgokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, de most vissza kell fizetnie a pénzt, mert addig nem engedik el a lakásból ahova vitték őt. A nő összeszedte a lakásban lévő készpénzét és ékszereit, majd egy borítékba helyezte. Egy kis idő múlva egy férfi jelent meg a lakása előtt, aki átvette a borítékban lévő 492 ezer forint készpénzt és az ékszereket, majd távozott a helyszínről.

A BRFK Nyomozó Főosztály Vagyonvédelmi Osztály munkatársai a nyomozati cselekmények és a széleskörű adatgyűjtés eredményeként azonosították a futár szerepét betöltő 27 éves budapesti K. Istvánt, akit 2019. november 9-én, Budapest XXII. kerületi lakásában elfogtak. A rendőrök a férfi lakásán tartott kutatáskor mobiltelefonokat és SIM-kártyákat találtak és foglaltak le.

A nyomozók a férfit kétrendbeli csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. 

További friss információk
Étolajban és cukorban utaztak, többmilliárdnyi áfát elcsaltak - letartóztatásba kerültek
„Unokázós” bűnbanda tagjait vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat