Ma: 2020.04.06. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Kokain és amfetamin volt a halálos közlekedési balesetet okozó taxis szervezetében
Privatkopo.hu 2020.02.11. 13:55:00

Kokaint és amfetamint is találtak annak a taxisnak a szervezetében, aki 2020. február 4-én, az esti órákban halálos balesetet okozott a Ferihegyi repülőtérre vezető úton. A helyszínen belehalt a sérüléseibe a Ferencváros egykori futballistája, a 38 éves Halgas Tibor.A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint a szabálytalan előzésével halálos balesetet okozó taxis szervezetében kokain, amfetamin (a „Speed” hatóanyaga), THC és BZO (ami pszichoaktív nyugtató, altatószerek hatóanyaga) nyomaira bukkantak a vizsgálat során. Arra a kérdésre az ügyben eljáró szakértők fognak választ adni, hogy e szerek hatása ok-okozati összefüggésbe hozható-e a balesettel.

Az Elit Taxi sofőrje, H. Szilveszter beismerte a rendőröknek, hogy a baleset előtt jelentős sebességkülönbséggel előzött egy - állítása szerint - maximum 60 km/h sebességgel haladó gépkocsit, de már nem tudott időben visszasorolni a saját sávjába (az érintett útszakaszon 70 km/h a megengedett legnagyobb sebesség).

Az ütközés hatására a szabályosan közlekedő autó előbb megpördült, majd a szalagkorlátnak csapódott és az oldalára fordult. A vétlen autót vezető Halgas Tibor a helyszínen életét vesztette.

H. Szilveszter vezetői engedélyét 2019 októberében - hat hónap időtartamra - bevonta a közlekedési hatóság, de ez még csak a jéghegy csúcsa, mert azóta kiderült, hogy több büntető- és szabálysértési eljárás folyt már ellene a múlt keddi baleset előtt is.

A jogosítvány nélkül vezető taxis júniusig nem hagyhatja el a lakását, a bíróság nyomkövető eszköz viselésére kötelezte.

További friss információk
„Több lábon” állt az internetes csaló: koncertjegyekben, szájmaszkokban és kézfertőtlenítőkben is „utazott”
A bíróság letartóztatásba helyezte a nem létező szájmaszkokkal „üzletelő” csalókat
Mese a 220 millió darab szájmaszkról
Élettársa vette rá a sikkasztásra az eladónőt
Utazásokat szervezett, de az átvett pénzeket másra költötte
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat