Ma: 2021.09.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Fantomlabor százmilliókért: sikkasztás?
MN 2011. 02. 14.

Nem csak filozófusoknak utalt kutatásokra több százezer forintot a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH). Két egykori katonatiszt és egy orvos ezredes a főszereplője annak a történetnek, amely egy állítólag egyedülálló gyorsdiagnosztikai csodalabor megalkotásáról szól.Pontosabban csak a létrehozásának tervéről, hiszen a berendezés a mai napig nem készült el, pedig több mint hatszázmillió forint közpénzt nyert el rá az NKTH-tól egy konzorcium. Az ügyben sikkasztás, erre való felbujtás, hűtlen kezelés, számviteli fegyelem megsértése gyanújával tettek feljelentést, az ötletgazdák közül ketten eljárás alatt állnak: F. József orvos ezredes az Állami Egészségügyi Központ egykori főosztályvezetője és G. László, a gazdasági tárca volt főosztályvezetője. A fantomlabor építésébe bevonták a Honvédelmi Minisztérium (HM) legnagyobb vállalatát, a HM EI Zrt.-t is mint a támogatásokra pályázó konzorcium vezetőjét. A cég a szocialista Szekeres Imre honvédelmi minisztersége idején nyerte el a százmilliókat, amikor az elnöki székben a tárcavezető bizalmasa, Nagy Imre - a rendszerváltozás idején a KISZ utolsó vezére - ült. Az ügybe belekeveredett az állami társaság egyik leányvállalata is, amelyben Vajda József, a katonai hírszerzés egykori főigazgató-helyettese tevékenykedett ügyvezetőként.

További friss információk
„Fogva tartanak és le fogják vágni az ujjaim!”
Elfogták az idős embereket megkárosító csalókat
Hálapénz elfogadásával gyanúsítanak két budapesti főorvost és egy asszisztenst - bilincsben vitték el őket
28 000 forintot érő ágygarnitúrát adott el 180 000 forintért
Volt NAV-os vezető és bűntársai ellen emeltek vádat korrupciós bűncselekmények miatt
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat