Ma: 2021.07.29. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Súlyosabb büntetést indítványozott az ügyészség az adócsalóknak
Privatkopo.hu 2020. 06. 03. 9:49:00

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint súlyosabb büntetés kiszabása indokolt a költségvetést károsító elkövetőkkel szemben.A Csongrád Megyei Főügyészség a vádlottakkal szemben bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat a Szegedi Törvényszéken.

A vádirat szerint az elkövetők 2015. év elejétől 2017. év elejéig fiktív számlák kiállításával, illetve a fiktív számlák befogadásával áfa-adónem tekintetében különösen nagy vagyoni hátrányt okoztak.

A Szegedi Törvényszék az előkészítő ülésen az elkövetők beismerő nyilatkozatát elfogadta, és őket jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt 400 000 és 700 000 forint pénzbüntetésre, míg a bűnszövetségben, üzletszerűen és különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt 2 év szabadságvesztésre, 3 év gazdálkodó szervezet vezető tisztségviselője foglalkozástól eltiltásra ítélte. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 5-5 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés büntetés, illetve nagyobb összegű pénzbüntetés kiszabása, míg a vádlottak és védőik a büntetés enyhítése végett fellebbeztek.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a cselekmények jelentős tárgyi súlyára, és a költségvetést károsító bűncselekmények elszaporodottságára tekintettel a szabadságvesztés tartamának, illetve a pénzbüntetés súlyosítása indokolt.

 Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.

További friss információk
Újabb őrző-védő bűnszervezetet számoltak fel a NAV pénzügyi nyomozói - 4,5 milliárd forint áfát és járulékot csaltak el
Több mint hárommilliárd forint adót csalt az őrző-védő bűnszervezet
Befektetésre kért kölcsön, felélte a pénzt
Vesztegetés bírósági eljárásban: kedvező vallomásért cserébe rendszeres havi juttatást ajánlott a vádlott társának a volt rendőr alezredes
Letartóztatásban az idős férfi lakását elcsaló férfi
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat