Ma: 2020.05.31. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
A bíróság letartóztatásba helyezte a nem létező szájmaszkokkal „üzletelő” csalókat
Privatkopo.hu 2020.04.04. 10:27:00

A Pécsi Járási Ügyészség indítványára a bíróság elrendelte annak a két gyanúsítottnak a letartóztatását, akik nem létező szájmaszkokkal „üzleteltek”.A megalapozott gyanú szerint a budapesti pár jogosulatlanul belépett egy számukra ismeretlen személy e-mail fiókjába, majd a jelszót megváltoztatva felhasználták az e-mail fiókot bűncselekmények elkövetéséhez.

A gyanúsítottak az email fiókkal  regisztráltak egy internetes portálon, és a járványügyi helyzetet kihasználva légzésvédő maszkokat hirdettek.

A elkövetők a szájmaszkokkal nem rendelkeztek, céljuk a valótlan tartalmú hirdetésekkel az volt, hogy a koronavírus miatti vészhelyzetet kihasználva a hirdetésre jelentkező személyek által átutalt vételárat jogtalanul, rendszeres haszonszerzésre törekedve megszerezzék, és ezáltal a sértetteknek kárt okozzanak.

A gyanúsítottak a hirdetésre jelentkező személyeknek megadták bankszámláikat, ahova a sértettek a pénzt átutalták.

A hirdetésre az ország különböző területéről jelentkeztek. A  nyomozás jelenlegi állása szerint 6 sértettnek összesen 850 000 forint kárt okoztak.

A gyanúsítottak cselekménye többrendbeli csalás és információs rendszer megsértése bűntettének a megállapítására alkalmas.

A bíróság a gyanúsítottak letartóztatását 1 hónap időtartamra elrendelte az ügyészi indítványnak megfelelően mivel fennáll a bűnismétlés veszélye, és tartani lehet attól, hogy a bizonyítást meghiúsítanák, megnehezítenék.

További friss információk
Bűnszervezetben működő csalókra csaptak le a rendőrök - hat elkövetőt letartóztatásba helyezett a bíróság
14 gyanúsított: internetes csalássorozatot derítettek fel a békéscsabai nyomozók
Kormányhivatali alkalmazottak idősotthonok vezetőivel közösen fosztottak ki idős embereket
Elfogták a nagyvenyimi szélhámost
Étkezési jegy-bűnözés: fénymásolt utalványokat használtak fel a Készenléti Rendőrség civil alkalmazottai
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat