Ma: 2020.06.05. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
A 30 milliós buli: ukrán cigi helyett szalma és föld volt a kartondobozokban
Privatkopo.hu 2020.03.12. 14:27:00

A Nyírbátori Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást R. S. 41 éves bátorligeti lakos, valamint P. Gy. 29 éves, és Sz. Z. 45 éves nyírderzsi lakosok ellen.A nyomozás adatai szerint P. Gy ígéretet tett egy férfinak, hogy harmincmillió forint értékben szerez neki ukrán, zárjegy nélküli cigarettát. P. Gy. ezután a két társával együtt elhatározta, hogy a beígért cigaretta helyett szalmával és földdel tömött dobozokat fognak átadni.

2019. augusztus 23-án volt a találkozó és az átadás, akkor P. Gy. a megrendelőtől megkapta az előre megbeszélt pénzösszeget, majd távozott azzal az ígérettel, hogy találkozik az ukrán ismerősével, akitől átveszi a cigarettát és visszahozza neki. A készpénz megszerzése után P. Gy. és társai azonban új tervet eszeltek ki. Széttépték a P. Gy.-n lévő pólót, és miután visszatért üzletfeléhez azt állította, hogy az ukrán férfi bántalmazta őt, elvette tőle a pénzt, és a cigarettát sem kapta meg. A megrendelő csak azután kapta meg a „szállítmányt”, amikor közölte, hogy feljelentést tesz a rendőrségen. Később azonban azzal szembesült, hogy a cigarettás dobozok csupán szalmát rejtettek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság és a Nyírbátori Rendőrkapitányság munkatársai - a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének bevonásával - 2020. március 10-én elfogták a három feltételezett elkövetőt.

A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfiakat otthonaikból a rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A rendőrség előterjesztést tett a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására.

További friss információk
Súlyosabb büntetést indítványozott az ügyészség az adócsalóknak
Börtönből követett el telefonos csalásokat egy „uncsizó” rab
Ügyvédi segítséggel semmizték ki az idős jánoshalmai férfit
Bűnügyi őrizetben az „unokázós” csalók: egy 16 és egy 19 éves lány, valamint 20 éves barátjuk 9 millió forintot csalt ki egy 73 éves asszonytól
Bűnszervezetben működő csalókra csaptak le a rendőrök - hat elkövetőt letartóztatásba helyezett a bíróság
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat