Ma: 2019.04.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Éveken át sikkasztotta az idősek pénzét
24.hu 2018.02.14. 10:18:00

Több éven át sikkasztott egy hajdúszoboszlói idősek otthonának házipénztár-kezelője a vád szerint. A helyi asszony feladata volt a pénzkezelés, illetve az ellátottak értékeinek és vagyonának bizonylatolása, amit számítógépes programban is rögzítenie kellett - illetve kellett volna.A vádlott 2012 és 2015 között semmilyen pénzmozgást nem dokumentált, legfeljebb olykor papíron.  A fenti időszakban kilenc gondozottól vett át betétkönyveket, ingatlan eladásból származó és temetési költségként letétbe helyezett összegeket.

A kár, amit okozott, összesen 7 és fél millió forint, amelynek csupán a töredéke térült meg.

A nő feladata volt az is, hogy a gondozottak gyógyszer és gyógyászati segédeszköz igényét ellátó cégeket kifizesse a számlák alapján, ám a vád szerint 2014. szeptember vége és 2015. augusztus közepe közötti időszakban 12 alkalommal nem rendezte ezeket a tartozásokat, ezzel pedig újabb csaknem  további 6,5 millió forintot vágott zsebre.

Az otthon külső megrendelőknek  is biztosított ebédkihordást, ennek árát úgyszintén a vádlott szedte be, illetve az ő dolga volt elszámolni a fenntartó felé. 2014-ben és 2015-ben azonban nem könyvelte a befizetéseket, elköltötte a pénzt, és ezzel újabb 2 millió forint kárt okozott.

A szabadlábon védekező asszonyt jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette, nagyobb értékre, üzletszerűen, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett sikkasztás miatt állítják bíróság elé. Az ügyészség börtönbüntetés és közügyektől eltiltást indítványozott vele szemben, illetve, hogy a bíróság az átvertek sértettek által előterjesztett polgári jogi igényeket érdemben bírálja el - tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Több száz munkaerő-közvetítéssel foglalkozó céget rohantak le a NAV nyomozói
Korrupt NAV-os állítottak bíróság elé
Bírósági végrehajtónak adták ki magukat, több millió forintot csaltak ki áldozataiktól
Öt év börtönbüntetésre ítéltek egy adócsalót
Milliárdos csalásokat hajtott végre egy külföldi cégek megkárosítására szakosodott bűnszervezet
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat