Ma: 2020.02.24. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Cegléd: közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése miatt elmarasztalta a bíróság a korábban a „felcsúti csüngőhasút” levágó jobbikos önkormányzati képviselőt - ő az ellenzék által támogatott polgármester-jelölt legharcosabb segítője
Privatkopo.hu 2019.09.13. 7:28:00

2019. július végén jelentette be Dr. Csáky András, a ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet patológiai osztályának főorvosa, hogy függetlenként jelöltetni kívánja magát Cegléd város polgármesteri tisztségére. A 65 éves patológus közleményében leszögezte: „egyetlen párt és csoportosulás jelölését nem kérem, de támogatásukat megköszönöm”. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, az egykori MDF-es országgyűlési képviselő a közelmúltban már a Czigle Polgári Érdekvédelmi Egyesület (amelyben gyakorlatilag az összes ellenzéki párt helyi vezetője megtalálható) alapítóival, valamint Horváth Gábor jobbikos önkormányzati képviselővel közös fotókon volt látható a közösségi média különböző oldalain. Természetesen a függetlenség jegyében.Dr. Csáky András 1990 és 1998 között képviselőként tevékenykedett Cegléd város önkormányzatában, amelybe a Magyar Demokrata Fórum (MDF) jelöltjeként választották.

1998-ban ugyancsak az MDF jelöltjeként indult az országgyűlési képviselő választáson - a Fidesz nem indított ellene jelöltet -, amelyet meg is nyert a körzetében. A 2002-es parlamenti választáson az MDF-Fidesz közös jelöltjeként szállt ringbe, és győzedelmeskedett a második fordulóban. 2006-ban már ismét az MDF önálló jelöltjeként mérette meg magát, de a második forduló előtt visszalépett, szabad döntést ajánlva a szavazóinak a Fidesz és az MSZP között, végül az akkor szocialista Dr. Czinege Imre került az országgyűlésbe - de az MDF listájáról Dr. Csáky is mandátumhoz jutott.

2009-ben kilépett az MDF-ből és annak tízfős parlamenti képviselőcsoportjából, amely így - a szükséges minimális létszám hiányában - megszűnt, és munkáját a ciklus utolsó esztendejében függetlenként végezte.

A 2014. évi önkormányzati választáson egy helyi, magát politikamentesnek valló szervezet, a Ceglédért Független Egyesület színeiben, az LMP támogatásával indult polgármester-jelöltként, és végzett a harmadik helyen.

Egy megölt disznóval azonosította a miniszterelnököt, akit „felcsúti csüngőhasúnak” nevezett

A Czigle Polgári Érdekvédelmi Egyesület szellemi vezéreként, az úgynevezett ellenzéki összefogás motorjaként emlegetik Cegléden a Jobbik helyi képviselőjét, Horváth Gábor Ferencet, aki a leghangosabb, legaktívabb támogatója Dr. Csákynak.

Horváthot ellentmondásos személyiségnek tartják a városban, néhány éve radikális nézeteivel tűnt fel, korábban a Magyar Gárda tagja volt (a szervezetet a bíróság 2007-ben feloszlatta), egy ideig Volner János volt jobbikos országgyűlési képviselő, alelnök és frakcióvezető jobb kezeként emlegették.

 
A fotó bal oldalán, piros overálban Horváth Gábor Ferenc

A férfi 2018 februárjában azzal került az országos média érdeklődésének középpontjába, hogy olyan képet posztolt a Facebook-oldalára, amelyen barátaival egy leölt disznó fölött vigyorogtak jókedvűen, a lepörzsölt állat testébe pedig a „Victor” feliratot karcolták. Amennyiben ennyiből nem lenne egyértelmű, kinek szánták a jópofának gondolt üzenetet, Horváth a kép alá írta: „Levágtuk a felcsúti csüngőhasút! Egyszer mindenkire sor kerül. Üzenjük erdélyi testvéreinknek Ceglédről, hogy ma Ő volt a Soros!

Autókat szerel, de bevételei nincsenek - „mindent bevall, és nem hazudik”

Lapunk információja szerint Horváth autószerelő végzettséggel rendelkezik, hosszú évek óta autószerelő műhelyt üzemeltet Cegléden, ám gazdasági társaság sem a lakcímére, sem a műhely címére nincs bejegyezve, az elmúlt években leadott képviselői vagyonnyilatkozatai alapján gazdasági társaságban tisztséggel vagy érdekeltséggel nem rendelkezett/nem rendelkezik, e tevékenységével összefüggésben helyi adót nem fizetett/nem fizet. Azonban, aki ismeri, tudja, hogy hozzá kell vinni a javításra szoruló az autókat.

A jobbikos képviselő 2018. november közepe óta kisadózó egyéni vállalkozóként „PR, kommunikáció” tevékenységet végez. Így vett fel 2018-ban 470 ezer forint megbízási díjat, amelynek forrásaként „választókerületi munka segítése, oknyomozói feladatok ellátása a Pest megyei 12-es egyéni választókörzetben, Volner János országgyűlési képviselő - Országgyűlés Hivatala” tevékenység végzését nevezte meg vagyonnyilatkozatában.

Horváth Gábor Ferenc a helyi önkormányzati képviselői vagyonnyilatkozatai alapján sem 2015-ben, sem 2016-ban, sem 2017-ben nem rendelkezett munkahellyel és jövedelemmel, míg 2018-ban csupán az előbb említett, Volner János választókerületi munkájának segítéséért kapott 470 ezer forint megbízási díjat könyvelhette el bevételként. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a 2016. és 2017. évi vagyonbevallásában „pénzintézettel szembeni tartozásként (hitel, kölcsön)” feltüntetett 10 millió forintot, amely a 2018. évben 8 millió 700 ezer forintra - azaz 1 millió 300 ezer forinttal - csökkent.

Kérdés: miből törlesztett Horváth ekkora összeget, ha sem munkahellyel, sem jövedelemmel nem rendelkezett? Egyáltalán: miből élt/él a jobbikos képviselő?

A férfi egyébként is zavarosnak tűnő anyagi helyzetét még inkább kuszává teszi, hogy a Facebook tanúsága szerint többször fotóztatta magát márkás autókkal, motorokkal, lóval, azt a téves látszatot keltve, mintha azok a tulajdonát képeznék, noha valójában egy 2017 őszén vásárolt Chevrolet Matiz személygépkocsin kívül más gépjármű nem szerepel a nevén. Úgy tűnik, Horváth szeret villogni, feltűnést kelteni.

A Facebookon hencegett: vendégmunkásokat igazoltatott - bírósági ügy lett belőle

Ezt erősíti az is, hogy május végén egy videofelvételt tett közzé a közösségi oldalán (a bejegyzést azóta már törölte) a következő szöveggel: „Tudjátok-e, hogy az ugyerben indiai (nem keresztény) migránsokat alkalmaznak a tehenészetnél azok helyett, akik a közmunka programból is kiszorultak? Így veri át a Fidesz a romákat és azokat az alacsonyan képzetteket, akiket migránsokkal pótolnak.” A közzétett felvételen az látható, hogy Horváth - vélhetően hatósági személy látszatát keltve - igazoltat három, Indiából érkezett vendégmunkást. Itt szükséges megjegyezni: az önkormányzati képviselő nem minősül hivatalos személynek, személyi okmányok ellenőrzésére nem jogosult. A Privatkopo.hu információja szerint az ügyben eljárást folytatott a Monori Rendőrkapitányság, ahol azt a tájékoztatást adták, hogy a témában a Ceglédi Járásbíróság jogosult nyilatkozat tételére, mivel az előkészítő szabálysértési eljárás befejeződött.

A Ceglédi Járásbíróság a bűnügyi portál megkeresésére a következőket közölte.

A Ceglédi Járásbíróság a közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése szabálysértés miatt H. G. F. eljárás alá vont személlyel szemben 2019. augusztus hó 9. napján - tárgyaláson kívül - megállapította, hogy eljárás alá vont személy elkövette a közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése szabálysértést. Ezért őt a bíróság figyelmeztetésben részesítette.

H. G. F. eljárás alá vont személy 2019. május hó 28. napján 19 óra körüli időben, Cegléd külterületén, a Pesti úton az út mellett gyalogosan közlekedő három személyt irataik, tartózkodási engedélyük átadására szólította fel, anélkül, hogy erre jogszabály feljogosítaná.

Az ügyben a Ceglédi Rendőrkapitányság által bejelentett elfogultság miatt a Monori Rendőrkapitányság folytatta le az előkészítő szabálysértési eljárást.

A bíróság a rendelkezésére álló iratok alapján, meghallgatás nélkül, kizárólag az előkészítő eljárás iratai, és az előkészítő eljárásról szóló jelentés alapján hozta meg határozatát.

A bíróság a büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként értékelte, hogy az eljárás alá vont személyt a szabálysértés elkövetését megelőző két éven belül szabálysértés miatt nem vonták felelősségre.

A végzés jogerős.”

Mit szólna ehhez Antall József?

„Ha körülnézünk a világban, mindenhol a békétlenséget, az acsarkodást tapasztaljuk. Az Antall József által hirdetett értékelvű politizálást az érdekelvű politizálás váltotta fel. Meggyőződésem, ez nem vezet sehová” - nyilatkozta - egyebek mellett - Dr. Csáky András 2014 decemberében a Ma.hu portálnak.

Függetlenség... (középen Dr. Csáky Andás, mögötte, a bal oldalon a jobbikos Horváth)

Adódik a kérdés: a - finoman fogalmazva - vegyes megítélésű Horváth Gábor Ferenccel, valamint az ellenzék (Jobbik, MSZP, DK, Momentum, LMP) helyi meghatározó alakjait tömörítő Czigle Polgári Érdekvédelmi Egyesülettel - amelynek listáját Dr. Czinege Imre, a Demokratikus Koalíció helyi politikusa vezeti - történt „összeborulást” vajon melyik politikai kategóriába sorolná a főorvos úr: az értékelvűbe vagy az érdekelvűbe? És mit szólna mindehhez - ha élne - a néhai miniszterelnök, Antall József, akinek emlékét negyedszázada minden évben rendezvényekkel őrzi Dr. Csáky András?

Alighanem szóhoz sem jutna.

(folytatjuk)

 

További friss információk
Drogterjesztőket vettek őrizetbe Somogy megyében
Karóval a kezükben hőbörögtek a „navajonkik” Ózdon
18 év fegyházbüntetésre ítélték a két újszülöttjét megfojtó 24 éves szörnyeteget
Félrelépett az asszony, megkötözte a férj
Több mint 15 év elteltével fogták el a makói kettős gyilkosság elkövetőjét
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat