Ma: 2019.08.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
A rendőrök vetettek véget a nagy turnénak: Balatontól Hajdúszoboszlóig vert át szállodákat egy férfi
Privatkopo.hu 2019.01.03. 14:46:00

Csalás bűntett miatt emeltek vádat azzal a 47 éves szolnoki férfivel szemben, aki körbeturnézta az ország különböző szálláshelyeit, evett, ivott, aludt - és sehol sem fizetett. A férfi 2018 áprilisában Cegléden kezdte a csalássorozatot, ahol négy nap tartózkodás után egy 42 000 forintos kifizetetlen számlát hagyott hátra

Aztán célba vette a Balatont, és ott indult be csak igazán: összesen öt hotelben szállt meg — Szántódon, Zamárdiban, Balatonlellén, Balatonmáriafürdőn és Balatonalmádiban.

A legnagyobb kárt Balatonlellén okozta, ahol a szobaár, a félpanziós ellátás és a büféfogyasztás után 143 000 forintos számlát hozott össze, de ezt sem fizette ki. 

A nagy turné Kelet-Magyarországon folytatódott: Hajdúszoboszlón lépett le egy szálláshelyről fizetés nélkül, majd végül egy szolnoki panzióban szállt meg. Itt azonban résen volt a recepciós, aki rendszeresen figyelte a rendőrség körözési híreit, és felismerte a férfit, akit a rendőrök a panzióban elfogták és őrizetbe vették. 

A Somogy Megyei ügyészség közleménye szerint a férfi a szállások elfoglalásakor általában azzal verte át az alkalmazottakat, hogy egy ügyeit intéző Svédországban élő üzletembernek adta ki magát, akinél csak olyan valuta - jellemzően cseh és svéd korona - van, amiben a fizetést a szállodák nem fogadták el. Ezután megígérte, hogy beváltja a pénzt forintra, és kifizeti a számlát, de ez nem már nem történt meg.  

Az ügyészség a vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, amennyiben a bűnösségét az előkészítő tárgyaláson beismeri, a bíróság a szabadságvesztés tartamát 2 év és 2 hónapban állapítsa meg.

További friss információk
Ököllel ütött egy gyereket a 37 éves vadbarom
Nemzetközi drogbandára csaptak le az NNI nyomozói
Nyári szünet 2019. június 25. naptól 2019. augusztus 25. napig
Legalja: ellopták és feldarabolták az angyalt a „színesfém-rajongó” cigányok
Egy ballagási ünnepség záró felvonása: baltával okozott életveszélyes sérülést
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat