Ma: 2019.01.17. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Namíbiában is vadászott Semjén Zsolt - a költségeket a Buda-Cash Brókerház igazgatósági tagja fizette
Privatkopo.hu 2018.04.06. 10:31:00

Három hétig a délnyugat afrikai Namíbiában vadászott 2011-ben Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke. A szafari költségét - amely megközelíthette a 20 millió forintot - Semjén jó barátja és vadásztársa, Pál Gyula, a 2015-ben becsődölt Buda-Cash Brókerház igazgatósági tagja fizette - értesült a Privatkopo.hu.Pál Gyulával, a Buda-Cash Brókerház igazgatósági tagjával vett részt 3 hetes vadászaton, 2011 elején, a délnyugat-afrikai Namíbiában Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke. A szafari minden költségét - beleértve a kilőtt vadállatok után fizetett díjakat is - Pál fizette. A bűnügyi portál információja szerint ez az összeg megközelíthette a 20 millió forintot.

Pál csupán két napot töltött bűnügyi őrizetben

Semjén egyébként belföldön is gyakran vadászott együtt Pállal, a miniszterelnök-helyettes többször vendégeskedett a Buda-Cash egyik gazdasági érdekeltégének Békés megyei vadászkastélyában - amely 2017. január óta már Mészáros Lőrinc portfóliójának részét képezi.

                                  A vadásztárs és jó barát, Pál Gyula

A Buda-Cash Brókerház 2015 februárjában bekövetkezett csődje után a társaság több vezetőjét bűnügyi őrizetbe vették, közülük négy személyt később előzetes letartóztatásba helyezett az illetékes bíróság.

Semjén vadásztársa, Pál Gyula mindössze két napot töltött bűnügyi őrizetben, aztán szabadlábra helyezte a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Az üzletember jelenleg ötödrendű vádlottja a több mint 100 milliárd forint kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalás, sikkasztás és más bűncselekmények elkövetése miatt zajló büntetőpernek.

A Buda-Cashnek kedvezett Áder időhúzása

Az Országgyűlés 2013. június 27-én fogadta el a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvényjavaslatot. Áder János köztársasági elnök azonban nem írta alá, hanem megfontolásra visszaküldte a parlamentnek, amely azonban - változtatás nélkül - újra elfogadta azt. Július 13-án már Áder aláírta a takarékszövetkezeteket gyakorlatilag államosító törvényt.

A törvény elfogadásakor a fideszes többség a jogszabályban hagyott egy kiskaput, amivel „meg lehetett úszni” az állami rendszerbe való belépést. Erre akkor volt lehetőség, ha a törvény elfogadása előtt a takarékszövetkezet jelezte a bankká alakulási szándékát. Mivel a köztársaság elnök azonban megfontolásra visszaküldte a törvényt a parlamentnek, lehetőség nyílt három takarékszövetkezet - a Buda-Cash érdekkörébe tartozó Takarék Szövetkezeti Hitelintézet, a Buda Takarék Szövetkezeti Hitelintézet és a Dél-Dunántúli Takarék Szövetkezeti Hitelintézet - előtt arra, hogy beadják kérelmüket, így megmeneküljenek az államosítástól, és a Buda-Cash Brókerház gazdasági holdudvarába tartozó regionális bankokba olvadjanak.

A bűnügyi portál pénzpiaci forrásai szerint amennyiben ez nem következett volna be, a Buda-Cash már 2013 végén, 2014 elején „letérdelt” volna. A brókercég mintegy másfél éves túlélését gyakorlatilag a „bekebelezett” takarékszövetkezetekben elhelyezett betétek biztosították.

A miniszterelnök-helyettes néma maradt…

A Privatkopo.hu bűnügyi portál az elmúlt hetekben három alkalommal küldött elektronikus levelet a miniszterelnök-helyettesnek, aki azonban a cikk megjelenéséig nem reagált a lap kérdéseire, így arra sem, hogy lehet-e összefüggés a Pál Gyulához fűződő baráti viszonya, vadásztársi kapcsolata és az üzletember 2015-ben, a Buda-Cash ügyben indított nyomozás során elrendelt gyors szabadlábra helyezése között.

Frissítés (2018. április 8.): a miniszterelnök-helyettes reagálása

Semjén Zsolt a cikk megjelenését követően az alábbiakat közölte Facebook-oldalán:

„Az eredetileg a privatkopo.hu oldalon megjelent, több médium által átvett hírből egyetlen szó sem igaz!

Soha életemben nem voltam Pál Gyulával Namíbiában. Sem a Buda-Cash-sel, sem Pál Gyulával - sem közvetve, sem közvetlenül - soha semmilyen pénzügyi vagy politikai kapcsolatban nem voltam. Őt csak és kizárólag mint vadászt ismerem, (különben ő sosem hívott meg vadászatra), mint annak a Safari Klubnak a magyarországi akkori elnökét, amely klubnak magam is tagja vagyok. (És még sok száz tagtársam.) Azért támadnak a vadászattal, mert nincs valódi fogásuk rajtam, mert a munkámat és a politikámat nem tudják! Nagy elismerés ez ebben a mocskos kampányban!
Az álhír terjesztőin jogi elégtételt veszek.”

További friss információk
Több ezer gyermekpornográf fotóval bukott le egy 31 éves kotonszökevény - ismét
A bíróság szerint csupán öt és fél évet ér, ha egy drogos plázaliba fékezés nélkül elgázol, majd cserben hagy egy 85 éves gyalogost - és ez még csak az első fok
Papírkutyák: lebuktak a miskolci pénzszállítótól ellopott 600 millió forint rejtegetői
Pintér Sándorra hivatkozva vágott zsebre százmilliókat egy gátlástalan bűnbanda
Cigánymunka: anya és fia rabolt Gyulakeszin
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat