Ma: 2020.10.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Nyaralótulajdonos: „Ami Balatonszárszón jelenleg zajlik, az botrányos”
Privatkopo.hu 2020.09.29. 6:51:00

A Privatkopo.hu portálon két napja, 2020. szeptember 27-én megjelent, „Bujkál a balatonszárszóiak kérdései elől az új polgármester - két rokona is az önkormányzat konyháján dolgozik” című cikkre reagált egy balatonszárszói nyaralótulajdonos. Írását változtatás nélkül közöljük.Fekete János, Balatonszárszó polgármestere, akinek tevékenységével egyre többen elégedetlenek

Olvasónk levele:

„Tisztelt Privátkopó!

Ami Balatonszárszón jelenleg zajlik, az botrányos. Fekete János polgármester valóban nem válaszol kérdésekre, de helyette sem válaszol általában senki sem. Nincs semmilyen információ megosztva. A Balatonszarszo.hu oldalon nincsenek fenn az idei évi testületi ülések és azok határozatai, ahogy semmi más sem.

Szárszói nyaralótulajdonos vagyok. Érdemes a „Szárszóiak” Facebook-csoportot is követni, mert több komoly felvetés volt. Persze válasz sehonnan sem érkezett.

Örülünk például, hogy megkezdődött szeptember első napjaiban az útfelújítás, de senkit, megismétlem, senkit sem tájékoztattak arról a mai napig, hogy mi fog történni. Több tulajdonos is beírt, ahogy jómagam is, a „Szárszóiak” csoportba, amit valószínűleg a polgármesteri hivatali egyik alkalmazottja olvashatott, mert miután  a munkák elkezdődtek és a poszt kikerült, kaptunk egy semmitmondó levelet a polgármester nevében, hogy a munkák el fognak kezdődni. Semmilyen tervet nem látunk, nem volt lakossági fórum, sehonnan nem lehet letölteni az úttal kapcsolatos terveket, sehol egy telefonszám, amelyen érdeklődni lehetne. Küldtem levelet az önkormányzatnak, de semmilyen választ nem kaptam. Most ott tartanak szinte az egész Jókai Mór utcai nyaraló- és háztulajdonosok, ahogy mi is, hogy a kertjeikbe be sem tudnak/tudunk hajtani, mert egy hatalmas árok van az út és a behajtó között. És senkitől nem kapunk választ! Az ott dolgozóktól meg olyan választ is kaptam, hogy ők csak alvállalkozók, és azt sem tudják ki a fővállalkozó.

Felháborító az is, hogy a felszedett földet és építkezési törmeléket Balatonszárszó központi részére, egy fás, lápos területre szállítják. Töltik fel a területet, teszik tönkre az állatok életterét. De máshol az erdős részen fakivágásokra adtak engedélyt (Szárszói hírmondóban olvastam két sorban), ahol további telkeket építettek. Jeleztem az önkormányzatnak képekkel, térképpel, hogy ez természetrombolás és szeretném a területet természetvédelmi övezetté nyilváníttatni, és addig függesszék fel a munkálatokat. „Természetesen” kb. két héttel az építkezés elkezdése után kaptam egy semmitmondó választ, hogy forduljak a nemzeti parkhoz, vagy hozzájuk teljes állat és növény meghatározással, hogy majd dönthessenek. Próbálom azóta is a Balaton-felvidéki Nemzeti Park segítségét kérni - egyelőre sikertelenül.

Fura dolgok is történtek Szárszón. Az egyik telken három, kisebb méretű házat is felépítettek, valamint több részt is leköveztek. Természetesen levélben rákérdeztem az önkormányzatnál erre is. Két hétig csend után egy olyan választ kaptam, hogy adjam meg ÉN a nyaralóm adatait, hogy el tudják küldeni az építési szabályzatot. Válaszként ismét jeleztem, hogy szeretném megtudni, hogy a felépített házak szabályosan épültek vagy sem. Semmilyen választ nem kaptam róla. Mintha direkt el akarnák hallgatni.

Voltak olyanok, akik a „Szárszóiak” csoportban azt írták, hogy Fekete János csak egy bábu, a háttérből irányítják és mondják, mit csináljon. Lehet, hogy ebben van igazság. Nem tudom.”

További friss információk
Két hónap alatt több mint ezer üzenettel zaklatta a kiskorú lányt
97 éves nénit fosztott ki egy 20 éves „navajonki”
Jelentős köztartozást hagyott hátra a balatonfüredi polgármester feleségének korábbi cége, ezért kényszertörölték az Alsóörsön önkormányzati képviselőként tevékenykedő asszony új vállalkozását
Rugós késsel támadt volt párja élettársára az elhagyott férj
Kiskorú lányt csábított el, az ügyészség indítványozta a letartóztatását
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat