Ma: 2021.01.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
11 év börtönbüntetésre ítélték a nagyapját megölő pornós nyomorultat
Privatkopo.hu 2020.03.17. 9:25:00

A Fővárosi Törvényszék 11 év börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki megölte nagyapját, majd annak holttestét egy garázsban rejtette el. Az ügy II. rendű vádlottját, aki - a nagypapa haláláról nem tudva - több hivatalos ügy intézésekor eljátszotta az idős hozzátartozó szerepét, 3 évre próbára bocsátották.Az ítélet szerint a vádlottat anyagilag jelentősen támogatta a nagyapja. Havi rendszerességgel pénzt adott neki többek között a főiskolai tanulmányára, továbbá lakást is vásárolt a részére. A vádlott a lakást eladta a főiskolai tanulmányait pedig abbahagyta, és pornófilmekben kezdett el szerepelni. A férfi mindezt titokban tartotta a nagyapja előtt. A vádlott apja és testvére azonban azt tervezték, hogy felkeresik a sértettet, és beszámolnak neki a vádlott életviteléről. A vádlott, ettől tartva, megölte (egy disznóölő pisztollyal fejbe lőtte) a nagyapját, akinek holttestét először egy kukában, majd egy Budapest X. kerületi garázsban rejtette el.

Azért, hogy fenntartsa a látszatot, hogy nagyapja még él és továbbra is segíti őt anyagilag, a vádlott a nagyapja vagyonához való hozzáféréshez a sértett nevében okiratot hamisított, 2 éven keresztül a nagyapja bankszámlájára érkezett nyugdíjból fizette a lakásrezsit, és bevásárlásokat végzett. Amikor pedig személyes jelenlétre volt szükség a hivatalos ügyintézéseknél, az ugyancsak pornófilmekben szereplő ismerősének segítségét kérte. A vádlott a nagyapjával közel azonos korú (82 éves) II. rendű vádlottal játszatta el az idős hozzátartozója szerepét, aki a sértett haláláról nem tudott, és anyagi ellenszolgáltatásért cserébe a sértett nevében adásvételi szerződéseket, banki szerződéseket írt alá, okmányt igényelt.

Az ítélet szerint a bíróság nem találta megállapíthatónak a vádmódosításban szereplő aljas indokból történt elkövetést, mivel a bizonyítási eljárás során olyan adatok merültek fel, amelyek kizárták az I. rendű vádlott közvetett anyagi motivációját, így az emberölés bűntettének ezen minősített esetét sem lehetett megállapítani.

A Fővárosi Törvényszék az I. rendű vádlottat emberölés bűntette, üzletszerűen jelentős kárt okozó csalás bűntette, tettesként és felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntette, felbujtóként elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 11 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá több mint 5 millió forint vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

A II. rendű vádlottat közokirat-hamisítás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 3 évre próbára bocsátották, továbbá 130 ezer forint mértékben vagyonelkobzást rendeltek el vele szemben.

A büntetés és az intézkedés kiszabásakor enyhítő körülményként vették figyelembe a vádlottak beismerő vallomását, amely mindkettőjüknél feltáró jellegű volt, a büntetlen előéletüket, az időmúlást, valamint a II. rendű vádlott idős korát is.

Súlyosító körülményként értékelte a bíróság a többszörös halmazatot, az I. rendű vádlottnál pedig azt is, hogy közeli hozzátartozó sérelmére követte el a bűncselekményt, amely után a holtesttel kegyeletsértő módon bánt.

Az ítélet nem jogerős.

További friss információk
Még csak 15 éves, de már négy büntetőeljárás folyik ellene
Egy 15 és egy 19 éves lány is gyanúsított lett a dunavarsányi emberölésben
Egy 68 éves csalódott férfi bosszúból tizenöt emberre gyújtotta rá a házat
9 napig fogva tartották, többször megverték, hogy megszerezzék a 8 millió forintos örökséget
Droglabort számoltak fel a BRFK Felderítő Főosztály nyomozói
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat