Ma: 2020.10.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
7 év fegyház „unokázós” csalásokért, az ügyészség súlyosításért fellebbezett
Privatkopo.hu 2020.09.28. 10:25:00

Egy férfi időskorú sértetteket tévesztett meg, akiktől készpénzt és ékszert csalt ki. A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség eredményesen emelt ellene vádat, és a büntetése súlyosítását is el kívánja érni perorvoslatával.A vádirat szerint egy 54 éves férfi úgynevezett „unokázós” csalásokban vett részt 2018 áprilisában-májusában. Időskorú, budapesti sértetteket hívott fel ismeretlen társával, akiket megtévesztve azt hazudták, hogy a sértettek hozzátartozói közlekedési balesetet szenvedtek, ezért készpénzre van szükségük. A férfi ezután elment a sértettek lakásához és magát rendőrnek kiadva több százezer, illetve több millió forintot - egy esetben ékszereket is - vett át, majd vitt el. A férfi a négy esetben, összesen 9 millió forintot meghaladó kárt okozott.

A Budapesti VIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a negyedik alkalommal elfogták a férfit és gyanúsítottként hallgatták ki.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben 4 rendbeli, nagyobb kárt okozó,  üzletszerűen és társtettesként elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú ítéletében a vádlottat bűnösnek mondta ki és őt - mint többszörös visszaesőt - 7 év fegyházbüntetésre és 400 000 forint pénzbüntetésre ítélte, valamint 7 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság a férfit kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Az ítélet nem jogerős, ugyanis ellene az ügyészség a büntetés súlyosítása céljából fellebbezést jelentett be.

A férfi más ügyben letartóztatásban van.

További friss információk
Jelentős köztartozást hagyott hátra a balatonfüredi polgármester feleségének korábbi cége, ezért kényszertörölték az Alsóörsön önkormányzati képviselőként tevékenykedő asszony új vállalkozását
Rugós késsel támadt volt párja élettársára az elhagyott férj
Kiskorú lányt csábított el, az ügyészség indítványozta a letartóztatását
Megölte újszülött gyermekét
Már megint a „navajonkik”: bűnügyi őrizetben a nyírbátori rablás elkövetői
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat