Ma: 2020.06.05. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Nem csak Ferihegyen, hanem Budapest felkapott szórakozóhelyei és népszerű szállodái környékén is terrorizálják a taxisokat a Főtaxi által fizetett verőlegények
Privatkopo.hu 2020.01.20. 8:48:00

Nem csak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren mindennaposak a fizikai, illetve verbális erőszakba torkolló összetűzések a biztonsági őrök és a taxisok között. A Privatkopo.hu bűnügyi portált megkereső sofőrök állítása szerint Budapest felkapott szórakozóhelyei, valamint a külföldi turisták körében népszerű hotelek környékén ugyanez a helyzet. A Nagy Elek érdekeltségébe tartozó Főtaxi és Elit Taxi védelmét ellátó, a budapesti reptéren a legnagyobb taxiscég érdekében tevékenykedő biztonsági vállalkozáshoz köthető érdekcsoportok vegzálják, terrorizálják a Főtaxi vetélytársait, fellépésükkel akadályozzák a gazdasági szabad versenyt, valamint sértik az utasok szabad választásához fűződő jogát. Közben a Nagy Elek vezette Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) olyan szervezetnek igyekszik láttatani magát, amely a fővárosi taxisok érdekeit védi…Néhány napja napvilágot látott két videofelvétel, amelyeket taxisok készítettek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az egyiken az látható, hogy a Hori-Zone nevű biztonsági cég embere tettlegesen bántalmazza az egyik taxitársaság (tehát nem hiéna) sofőrjét, a másik pedig azt rögzítette, hogy az említett biztonsági vállalkozás munkatársa fizikai erőszak kilátásba helyezésével - ocsmány stílusban - fenyeget egy taxi gépkocsivezetőt.

https://www.youtube.com/watch?v=fZG1Q1DDWFQ&spfreload=5

https://www.youtube.com/watch?v=SEHbK6gbnkk

Fővárosi taxisok a Privatkopo.hu-nak elmondták, hogy szinte mindennaposak a botrányos jelenetek Ferihegyen, a biztonsági őrök rendszeresen alkalmaznak fizikai és verbális erőszakot azokkal a taxisokkal szemben, akik nem a Főtaxi csapatába tartoznak. Ez nagyon sokat árt Budapest turisztikai vonzerejének.

De nem csak Ferihegyen vannak gondok. A főváros felkapott szórakozóhelyei, valamint a külföldi turisták körében népszerű hotelek környékén ugyancsak áldatlan állapotok uralkodnak. Ezeket a helyeket olyan, korábban erőszakos bűncselekmények elkövetéséért elítélt, szervezett bűnözői körökhöz köthető személyek „brigádjai” uralják, akiknek a Főtaxi és az Elit Taxi rendszeresen pénzt (milliós nagyságrendű összegeket) fizet azért, hogy lehetetlenné tegyék más szolgáltatók megjelenését, megakadályozzák, hogy azok fuvarozói tevékenységet végezzenek.

A szóban forgó taxiállomások egy részét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) üzemelteteti, a másik része viszont illegálisan kialakított „droszt”, amelyeket a BKK-nak fel kellene számolnia. De nem számolja fel, inkább statisztál az erőszakosan fenntartott helyzet konzerválásához. Karácsony Gergely főpolgármester eddig ugyancsak nem adta jelét annak, hogy határozott fellépésre készülne a vadnyugati állapotok megszűntetése érdekében.

Taxisbántalmazások, erőszakos cselekményekkel történő fenyegetések, autórongálások rendszeresen történnek ezeken a helyszíneken. Gyakorlatilag folyamatosan terrorizálják a nem főtaxis sofőröket.

A taxisok négy nevet említettek, akik ezt a jogellenes rendszert működtetik: H. Péter, D. Géza, K. Csaba és E. László. Az első kettő rendszeresen részt vesz a ferihegyi vegzálásokban is. De más területeken is jelen vannak: kábítószer-terjesztés, valamint prostituáltak futtatása (elsősorban nívós hotelekben).

Úgy tudni, a kétes figurák a Főtaxi védelmét ellátó, valamint a Budapest Airport által a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területén történő „rendteremtéssel” megbízott Hori-Zone Kft. közvetítésével kerültek kapcsolatba a Főtaxi vezetőivel.

Egy Facebook-bejegyzés a sok közül, amelyben Nagy Elek távozását követelik a BKIK éléről

A Privatkopo.hu az alábbi kérdésekkel kereste meg a legnagyobb taxitársaság vezetőit.

„Ismerik-e H. Pétert, D. Gézát, és K. Csabát?

Tudomásuk van-e arról, hogy nevezettek szervezett bűnözői körökkel hozhatók összefüggésbe?

Tudomásuk van-e arról, hogy nevezettek korábban - erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt - büntetve voltak?

Megbízták-e Önök a fent nevezett személyeket, hogy különböző frekventált, budapesti közterületeken (szórakozóhelyek, hotelek közelében) fenntartsák a Főtaxi kizárólagosságát, és akár fizikai erőszakkal, vagy fizikai erőszak kilátásba helyezésével lehetetlenné tegyék, hogy ezekről a helyekről más taxisok szolgáltatást végezzenek?

Van-e engedélye a Főtaxinak ideiglenes taxi drosztok kialakítására?”

A Főtaxi felelős vezetői nem válaszoltak.

A Főtaxi és az Elit Taxi tulajdonosa, Nagy Elek a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elsőszámú vezetője. Ez a szervezet úgy állítja be magát, mint amely a fővárosi taxisok érdekeit képviseli. Miközben az elnök taxiscégei annak érdekében működnek együtt bűnözői körökkel (és rendszeresen fizetnek azoknak), hogy - akár fizikai erőszakkal - ellehetetlenítsék, kiszorítsák a vetélytársakat.

Hogy is van ez?

További friss információk
Összeszurkálta volt élettársát, majd a kisgyermeküket a holttest mellett hagyta - sajnos nincs halálbüntetés
Droggal kereskedett egy 46 éves nyírbátori nő, az üzletbe élettársa és 14 éves fia is besegített
Négy testvérből és fiaikból szerveződött emberkereskedő bandát számoltak fel az NNI nyomozói: állami gondozott lányokat kényszerítettek prostitúcióra
Viktor ezt nagyon benézte: drogdíler lakásában kutatást végző rendőröktől akart kábítószert venni
Elégtétel: vascsővel tángálta el felesége szeretőjét
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat