Ma: 2020.06.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Börtönből követett el telefonos csalásokat egy „uncsizó” rab
Privatkopo.hu 2020.06.02. 12:34:00

A Győri Járási Ügyészség negyvenöt rendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével vádol egy férfit, aki szabadságvesztésének ideje alatt - telefonhívások útján - negyvenöt sértett adatait szerezte meg. A bankkártya adatokkal különféle mobiltelefonok hívószámainak egyenlege lett feltöltve összesen 1 860 500 forint értékben. továbbá internetes vásárlásokra került sor mintegy 300 000 forint értékben.A férfi a cselekményeket 2017 áprilisa és júliusa között valósította meg, mialatt büntetés-végrehajtási intézetben volt. Itt, elveszettként nyilvántartott intézeti mobiltelefonokkal és tisztázatlan körülmények között birtokába jutott SIM kártyákkal hívta fel az ország különböző pontjain élő sértetteket. A vádlott a hívások alkalmával a nyugdíjfolyósító intézet és az adóhatóság munkatársának adta ki magát és nyugdíjkifizetés, illetőleg adó-visszatérítés ürügyén kérte el a bankkártya adatokat.

A megszerzett bankkártya adatokkal - ismeretlen személyek által - összesen 1 860 500 forint értékben történtek egyenleg feltöltések, 126 500 forint értékben további feltöltési kísérletek és mintegy 300 000 forint értékben internetes vásárlások. Az egyenlegfeltöltések egy része a vádlott hozzátartozóihoz köthető hívószámokra vonatkozóan valósult meg.

A férfi a cselekményeit többszörös és különös visszaesőként valósította meg, így cselekményeiért több mint 6 év szabadságvesztés is kiszabható vele szemben.

További friss információk
Bántalmazta, fenyegette édesanyját, mert nem kapott pénzt tőle
Pénzváltás ürügyével rabolt ki egy 15 éves fiút
Életét vesztette a kórházban a pécsváradi nő, akit a férje fojtogatott - az elkövetőt letartóztatták
Vascsővel bántalmazta és forró vízzel leöntötte édesanyját
„Megölöm a családom”: késsel támadt anyja élettársára, de végül saját magát sebesítette meg egy 41 éves férfi
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat