Ma: 2021.01.17. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Vadászpuskával akarta lelőni volt élettársát
Privatkopo.hu 2020.03.30. 14:20:00

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy kecskeméti férfi ellen, aki hónapokon át telefonon és személyesen zaklatta a volt élettársát, majd 2019. július 24-én, egy kecskeméti áruház üzletében, egy átalakított vadászpuskával akarta lelőni a nőt.Az idős férfi és a nála 34 évvel fiatalabb nő 2019. április végéig, 22 éven át éltek élettársi kapcsolatban, kapcsolatukból egy közös gyermek is született. A vádlott nem tűrte az ellentmondást, erősen korlátozta a sértettet, lelkileg és fizikailag is bántalmazta, ami miatt kapcsolatuk megromlott. A sértett 2019. április végén el is költözött a férfitől.

A vádlott azonban nem tudott belenyugodni a szakításba, ezért személyesen és telefonon zaklatni kezdte a volt élettársát. Naponta bement a sértett munkahelyére, az egyik kecskeméti áruházban lévő üzletbe, ahol trágár szavakkal szidalmazta. Ezen kívül 2019. április vége és július 24-e között több mint 350 alkalommal hívta telefonon a sértettet, amelynek során többször meg is fenyegette. A sértett félelmében június végén zaklatás miatt feljelentést tett a vádlott ellen a rendőrségen, valamint biztonsági őröket is fogadott.

Miután a sértettnek új kapcsolata lett, a vádlott 2019. július 24-én elhatározta, hogy a sértettet a boltjában záráskor megöli. Magához vett egy engedéllyel tartott duplacsövű sörétes vadászpuskát, aminek - hogy észrevétlenül magával vihesse - lefűrészelte a tusát és a csöve egy részét. A puskát meg is töltötte és még tartalék lőszert is vitt magával.

A vádlott 16 óra után néhány perccel érkezett meg a volt élettársa üzletéhez, a puskát egy papírtáskába rejtve vitte magával. Az üzletben a sértett, egy biztonsági őr és egy vásárló volt. A vádlott az üzletbe belépve a biztonsági őrt távozásra szólította fel, a fegyvert pedig a volt élettársára irányította és közölte vele, hogy „megöllek”. A vásárló kimenekült az üzletből, a sértett pedig leguggolt a pult mögé. Eközben a biztonsági őr a vádlott fegyverének csövét elkapta és megpróbálta kicsavarni a vádlott kezéből a puskát.

Dulakodni kezdtek, amelynek során a sértett egy gázspray-vel próbálta a támadóját leszerelni, valamint a hátára ugorva húzta hátra a fejét. A dulakodás során a vádlott puskája egyszer elsült, a lövedékek az üzlethelyiség egyik polcába csapódtak, személyi sérülést nem okoztak. Végül a biztonsági őrnek sikerült a fegyvert kicsavarnia a vádlott kezéből, majd a földön lenyomva tartotta a támadót a rendőrök kiérkezéséig.

A letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottat a főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és zaklatás bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a vádlottól lefoglalt puskát és lőszereket is el kell kobozni.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

További friss információk
Késelés a villamosmegállóban - továbbra is nagy a rend Budapesten
Gyógyszert rabolt egy fogyatékkal élőtől
A salgótarjáni emberölés újabb gyanúsítottját fogták el a rendőrök
A mentőszolgálat munkatársaira támadt egy 24 éves „navajonki”
Csak a szokásos: „van egy cigid?” - rablók rendőrkézen
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat