Ma: 2018.09.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
9 év börtönbüntetésre ítélték a „lúgos orvost” - ez volt a negyedik bírósági eljárás
Privatkopo.hu/hvg.hu 2018.02.22. 10:09:00

Ítéletet hirdettek a Fővárosi Ítélőtáblán Bene Krisztián, a „lúgos orvosként” ismert volt kórházigazgató ügyében. A férfinek ez a negyedik bírósági eljárása, első fokon négy, majd másodfokon kilenc év börtönre ítélték korábban, később azonban a Kúria hatályon kívül helyezte a másodfokú ítéletet. Most (is) kilenc évet kapott.A jelenleg előzetesben lévő férfit azzal vádolják, hogy 2013. március 12-én, reggel megtámadta a vele néhány hónappal korábban szakító volt szeretőjét, Renner Erikát. A nőt később altatóinjekcióval elkábította, nem szervét és altestét pedig lúggal locsolta le. Bene végig tagadta bűnösségét.

Csütörtökön, a megismételt másodfokú eljárás során Bene Krisztiánt 9 év fegyházbüntetésre ítélték.

Bűnösnek találták életveszélyt okozó testi sértés, magánlaksértés, készpénz helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés, okirattal visszaélés és személyi szabadság megsértése bűntettekben, végleg eltiltották az orvosi foglalkozás gyakorlásától és kilenc évre eltiltották a közügyektől. A már most is öt éve tartó ügy nagy valószínűséggel a harmadfokon folytatódik.

Előzmények

Első fokon a férfit maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt négy évre ítélték, másodfokon az ítélőtábla súlyosított a minősítést és életveszélyes testi sértés, illetve más bűncselekmények miatt nem jogerősen kilenc év szabadságvesztést szabott ki, ám tavaly nyáron, harmadfokon a Kúria a bizonyítás hiányosságai miatt megsemmisítette a döntést és új másodfokú eljárásra utasította a táblát.

A megismételt másodfokú eljárásban korábban már sor került bizonyításra, majd az ügyész a férfi bűnösségének kimondását és halmazati büntetésként a 2-től 12 évig terjedő büntetési tétel felső határához közeli szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

További friss információk
380 forintért: két nő brutálisan összevert egy hajléktalant
Tizenkét év fegyházbüntetésre ítélték az ékszerbolti késes rablót
Addig ütötték vascsővel a 87 éves asszonyt, amíg lélegzett - néhány tízezer forintért öltek a cigányok
Egykori drognyomozó vezetésével fogtak össze a szülők Nagybátonyban, hogy kiűzzék városukból a kábítószert
Kiskorú fiúkat molesztált egy pécsi „férfi” - 6 év fegyházbüntetésre ítélték
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat