Ma: 2019.05.24. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Megoldatlan maradt a Reichardt-gyilkosság
Magyar Idők/Pestisracok.hu 2018.02.22. 15:40:00

Nagy port vert fel annak idején a London Bróker volt tulajdonosának meggyilkolása. Reichardt Ignác 18 évvel ezelőtti kivégzésének ügyét a Buda-Cash- és a Quaestor-botrány 2015-ös kirobbanása után vették elő újra, ám a nyomozást most ismét eredménytelenül zárták le.Eredménytelenül fejezte be a London Bróker Értékpapír Rt. volt tulajdonosának meggyilkolása ügyében 2015-ben újraindított nyomozását a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - erősítették meg a Magyar Időknek a PestiSrácok információját. A 46 éves Reichardt Ignácot 2000. január 14-én, saját terepjárójában, a főváros XXII. kerületében gyilkolta meg géppisztoly-sorozattal egy ismeretlen bérgyilkos.

A merénylet beleillett a Prisztás József 1996-os meggyilkolásával kirobbant, budapesti bandaháború néven emlegetett leszámoláshullámba. A Doszpot Péter vezette BRFK életvédelmi alosztálya vizsgálta az ügyet, és bár több olyan ígéretes szálra is rábukkantak, amelyek a lehetséges megbízó felé mutattak, ám akkor is eredménytelenül zárták le a nyomozást.

A Buda-Cash- és a Quaestor-botrány 2015-ös kirobbanása után indult nyomozások során keletkeztek azok az információk, miszerint személyi összefüggés van a London Bróker és a Buda-Cash brókerház között, így ismét megnyitották a Reichardt-aktákat.

Kovács Tibor, a Buda-Cash alapítója üzleti kapcsolatban állt Reichardt Ignáccal. Reichardt gyakorlatilag a Fővárosi Ingatlankezelő Rt. (FIK) és a Budalakk-birodalom egyik tulajdonosának, Kovács Tibornak az „embereként” is működött.

Kovácsot a 90-es évek második felében az egyik üzlettársa, Rózsa Ferenc azért jelentette fel, mert szerinte a férfi az ő tudta nélkül utalt jelentős összegeket a London Brókerhez, illetve - szerinte Reichardt közreműködésével - eltüntette a brókerháznál tartott FIK-részvényeket.

Összesen 13 személyt, köztük Kovácsot vádolta meg az ügyészség 2003-ban különféle bűncselekmények elkövetésével a London Bróker Rt.-nél a 90-es évek második felében történt szabálytalan értékpapírügyletek miatt. Kovács Tibor ellen különösen nagy kárt okozó sikkasztás, hűtlen kezelés, hitelezési csalás, magánokirat-hamisítás és számviteli rend megsértése volt a vád.

Fontos megjegyezni, hogy Kovács Tibor 1998-ban kiszállt a Buda-Cashből, Reichardt Ignác pedig két hónappal a halála előtt, 1999 novemberében adott túl a London Brókerben lévő érdekeltségén. A brókerházat azonban akkor már több mint egy éve figyelték a hatóságok a FIK-részvények ügye miatt.

A London Bróker végül nem emiatt dőlt be, hanem azért, mert a számláján 1999 nyarán - több alkalommal - fedezetlen összegek tűntek fel, és ezért felfüggesztették a befektetési szolgáltatói tevékenységét, valamint zárolták a társaság számláit, egyúttal vizsgálatot rendeltek el a brókerháznál.

A most lezárult nyomozás során nem merült fel olyan adat, bizonyíték, amely a Buda-Cash, illetve Kovács Tibor szerepére utalt volna a merénylet kapcsán.

További friss információk
Saját készítésű támadóeszközzel vágta szét áldozata arcát a 16 éves cigány
„Véletlen”: a Főtaxi és a BÁV „védelmét” ellátó céget bízhatták meg a reptéren tevékenykedő taxis hiénák kiszorításával
Csak a szokásos: kábítószer helyett sütőport árultak Budapest belvárosában a „navajonkik”
Több budapesti szórakozóhelyen razziázott, és közel félszáz taxist ellenőrzött a rendőrség
Falkában támadtak
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat