Ma: 2018.10.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Megoldatlan maradt a Reichardt-gyilkosság
Magyar Idők/Pestisracok.hu 2018.02.22. 15:40:00

Nagy port vert fel annak idején a London Bróker volt tulajdonosának meggyilkolása. Reichardt Ignác 18 évvel ezelőtti kivégzésének ügyét a Buda-Cash- és a Quaestor-botrány 2015-ös kirobbanása után vették elő újra, ám a nyomozást most ismét eredménytelenül zárták le.Eredménytelenül fejezte be a London Bróker Értékpapír Rt. volt tulajdonosának meggyilkolása ügyében 2015-ben újraindított nyomozását a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - erősítették meg a Magyar Időknek a PestiSrácok információját. A 46 éves Reichardt Ignácot 2000. január 14-én, saját terepjárójában, a főváros XXII. kerületében gyilkolta meg géppisztoly-sorozattal egy ismeretlen bérgyilkos.

A merénylet beleillett a Prisztás József 1996-os meggyilkolásával kirobbant, budapesti bandaháború néven emlegetett leszámoláshullámba. A Doszpot Péter vezette BRFK életvédelmi alosztálya vizsgálta az ügyet, és bár több olyan ígéretes szálra is rábukkantak, amelyek a lehetséges megbízó felé mutattak, ám akkor is eredménytelenül zárták le a nyomozást.

A Buda-Cash- és a Quaestor-botrány 2015-ös kirobbanása után indult nyomozások során keletkeztek azok az információk, miszerint személyi összefüggés van a London Bróker és a Buda-Cash brókerház között, így ismét megnyitották a Reichardt-aktákat.

Kovács Tibor, a Buda-Cash alapítója üzleti kapcsolatban állt Reichardt Ignáccal. Reichardt gyakorlatilag a Fővárosi Ingatlankezelő Rt. (FIK) és a Budalakk-birodalom egyik tulajdonosának, Kovács Tibornak az „embereként” is működött.

Kovácsot a 90-es évek második felében az egyik üzlettársa, Rózsa Ferenc azért jelentette fel, mert szerinte a férfi az ő tudta nélkül utalt jelentős összegeket a London Brókerhez, illetve - szerinte Reichardt közreműködésével - eltüntette a brókerháznál tartott FIK-részvényeket.

Összesen 13 személyt, köztük Kovácsot vádolta meg az ügyészség 2003-ban különféle bűncselekmények elkövetésével a London Bróker Rt.-nél a 90-es évek második felében történt szabálytalan értékpapírügyletek miatt. Kovács Tibor ellen különösen nagy kárt okozó sikkasztás, hűtlen kezelés, hitelezési csalás, magánokirat-hamisítás és számviteli rend megsértése volt a vád.

Fontos megjegyezni, hogy Kovács Tibor 1998-ban kiszállt a Buda-Cashből, Reichardt Ignác pedig két hónappal a halála előtt, 1999 novemberében adott túl a London Brókerben lévő érdekeltségén. A brókerházat azonban akkor már több mint egy éve figyelték a hatóságok a FIK-részvények ügye miatt.

A London Bróker végül nem emiatt dőlt be, hanem azért, mert a számláján 1999 nyarán - több alkalommal - fedezetlen összegek tűntek fel, és ezért felfüggesztették a befektetési szolgáltatói tevékenységét, valamint zárolták a társaság számláit, egyúttal vizsgálatot rendeltek el a brókerháznál.

A most lezárult nyomozás során nem merült fel olyan adat, bizonyíték, amely a Buda-Cash, illetve Kovács Tibor szerepére utalt volna a merénylet kapcsán.

További friss információk
Életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítanak egy 16 éves „Erős Pistát”
Kifosztás, új pszichoaktív anyaggal visszaélés és kábítószer birtoklása gyanújával indult nyomozás két „navajonki” ellen
Enyhébb felügyeletet és 7,5 millió forintos óvadékot állapítottak meg a Dózsa György úti gázoló ügyében
Pénzt követelt, kést rántott
Brutálisan bántalmaztak egy férfit Tatabányán
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat