Ma: 2019.12.03. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
„Gyermekvédelem” Magyarországon: a rendőrség „félrenyomozott”, a gyámhatóság a segítséget kérő anya ellen fordult
Privatkopo.hu 2018.09.24. 12:35:00

Mi történik akkor, ha egy - három kiskorú gyermekét féltő - anya több alkalommal a rendőrséghez fordul, mert pszichiátriai szakvéleményekkel alátámasztott gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy az apa szexuálisan bántalmazhatta a kicsiket? Mi történik akkor, ha egy anya több alkalommal segítséget kér a Gyámügyi Hatóságtól, mert csemetéit veszélyeztetve érzi? Semmi. A rendőrség „félrenyomoz”, a gyámhatóság pedig úgy igyekszik kihúzni a problémák méregfogát, hogy az anya ellen fordul. Pillanatfelvétel a magyarországi úgynevezett gyermekvédelemről.Gabriella és kiskorú gyermekei történetét 2016-ban már bemutatta a Privatkopo.hu:

Döbbenet: három gyermeket akar elszakítani a bíróság az édesanyjuktól, miközben az apával szemben felmerült a gyanú, szexuálisan bántalmazhatta a kicsiket

http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=joghalo&AN=gabriella&MN=hirmix&LN=hungarian

Gabriella története

https://www.youtube.com/watch?v=peqUggDIio0

Gabriella és férje házasságát 2018 márciusában bontotta fel az illetékes bíróság, amely jogerős ítéletében - furcsaságoktól hemzsegő és kételyeket ébresztő eljárás végén - úgy rendelkezett, hogy a házassági köteléken belül született három kiskorú gyermeket az apánál helyezi el. Tette ezt annak ellenére, hogy az anya az elmúlt években több alkalommal, szakpszichológusi véleményekkel alátámasztott jelzéssel élt a hatóságok felé: az apa veszélyeztetheti a gyermekeket, valamint feltételezhető, hogy szexuálisan bántalmazta őket. És tette ezt annak ellenére, hogy az anya - nem vitatható módon - tökéletesen gondoskodik a kicsikről, nagy szeretetben neveli őket.

2016 végén az anya - két, kiskorú gyermeke sérelmére elkövetett - szexuális abúzus, valamint családon belüli erőszak miatt feljelentést tett a Jászberényi Rendőrkapitányságon. A feljelentésben - amelyhez szakpszichológus véleményét is csatolta - előadta, hogy gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy az apa szexuálisan bántalmazta gyermekeit, valamint őt több alkalommal - a kicsik szeme láttára - fizikailag bántalmazta.

A Büntetőeljárásról (Be.) szóló törvény szerint szexuális bántalmazás ügyében kizárólag megyei rendőri szervek, illetve a Budapesti Rendőr-főkapitányság folytathat nyomozást. A Jászberényi Rendőrkapitányság ezt a rendelkezést úgy kerülte meg, hogy nem helyezte át a feljelentés szexuális bűncselekmény gyanúját tartalmazó részét a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságra, hanem „csupán” kiskorú veszélyeztetése miatt rendelt el nyomozást. Az illetékesség hiányát ilyen sajátosan „hidalták át” a jászberényi rendőrök.

Tették ezt annak ellenére, hogy egy másik, az apa által tett feljelentés nyomán elrendelt nyomozásban a kirendelt igazságügyi szakértőnek a gyermekek elmondták, hogy szexuális abúzus érte őket.

A Jászberényi Rendőrkapitányság végül 2017-ben, bűncselekmény hiányában megszűntette a kiskorú veszélyeztetése miatt indított nyomozást. Az anya panaszát a járási és nyomozó ügyészség elutasította.

Az apa - aki az egyik közismert biztosítótársaság felsővezetőjeként dolgozik - azt híreszteli, hogy kitűnő politikai és rendőrségi kapcsolatokkal rendelkezik. Az egyik igazságügyi szakértői vizsgálat során az egyik gyermek azt állította vele összefüggésben, hogy a kapcsolattartások alkalmával többször azt mondta neki: „anyát börtönbe fogja juttatni”. A férfi hivatalos procedúrákban tanúsított magatartását jellemzi a Jászapáti Járási Hivatal 2017. november 11-én kelt végzése, amelyben B. Erika gyámügyi szakügyintézőt - a saját kérésére - kizárta a gyermekek védelembe vétele céljából, az apa kezdeményezésére indított eljárásból.

Részlet a végzés indokolásából: „(…) Nem sokkal később XY (az apa - a szerk. megjegyzése) visszajött az irodába és az ott jelenlévők előtt hozzám fordult és megfenyegetett, hogy amennyiben a gyermekek ügyében a döntésem nem a családból való kiemelés elrendelésre fog irányulni, ami egyébként az ő (az apa - szerk. megjegyzése) kérelmének az elutasítását jelentené, akkor büntetőeljárást fog kezdeményezni, feljelentéssel fog élni ellenem. (…) - tájékoztatta a Jászapáti Járási Hivatalt B. Erika gyámügyi szakügyintéző.

Gabriella a körzeti orvos javaslatára - mivel a gyermekeknél súlyos mentális problémák merültek fel - 2018. szeptember 6-án ismét az ország egyik legismertebb gyermek- és ifjúságpszichiáteréhez vitte a csemetéit.

A körzeti orvos javaslatára jelentkezik újra az anya a három gyerekkel kontroll vizsgálatra. 

Anya elmondása szerint a hosszú ideje zajló pereskedés a gyermekek elhelyezése kapcsán folyamatosan aggasztja a gyermekeket. A szorongásaik kiújultak az iskolakezdés kapcsán, mivel attól félnek, hogy apa őket az iskolából elviheti magához. R.-nél orrvérzés és fejfájás, alvászavar jelentkezett, A.-nál ájulásszerű tünetek léptek fel az iskolában, emiatt kellett a gyermeket a háziorvoshoz elvinnie. 

Mindhárom gyermek jól ápolt, gondozott, az iskolások jól tanulnak, szeretik a közösséget. Rákérdezésre a korábban jelzett sérelmeiket elismétlik. Elmondásuk szerint semmiképpen nem szeretnének apjukkal találkozni, úgy tűnik, kifejezetten félnek tőle. 

Véleményem szerint ebben a helyzetben a láthatást felügyelet mellett - a családsegítőben vagy a gyámhivatalnál - lehetne megszervezni. A gyermekek pszichológiai támogatása indokolt lehet, mivel nagyon félnek attól, hogy a helyzetük megváltozik, a jelenlegi egyensúlyukat, békés közegüket elveszíthetik. A gyermekek akaratuk ellenére történő kiszakítása jelen közegükből pszichés egyensúlyukra nézve súlyos kockázatot jelentene.

Budapest 2018. 09.06. 

Dr. Gádoros Júlia” - olvasható a pszichiátriai szakvéleményben.

Gabriella - kezében a frissen készült szakvéleménnyel - 2018. szeptember 14-én kiskorú veszélyeztetése és szexuális abúzus miatt ismét feljelentést tett a Jászberényi Rendőrkapitányságon. Az anya elmondása szerint a rendőrök először megpróbálták elküldeni őt, hogy ne tegyen feljelentést, de ügyvédje határozott fellépése eredményeként végül kihallgatták.

A bűnügyi hatóság a nyomozás elrendelését három nappal később megtagadta.

A kör bezárult. Ismét.

A kiskorú gyermekekkel szemben - eltűnés miatt - a Jászberényi Rendőrkapitányság körözést bocsátott ki, mivel az anya nem adta át őket a bírósági végrehajtónak.

„Én, anyaként, biztosan nem tudom felvállalni annak veszélyét, hogy gyermekeim végső elkeseredésükben, az apjuktól való félelem következtében, esetlegesen öngyilkosságot kövessenek el, de felelőssége van ebben a Jászberényi Gyámhatóságnak is, ugyanis már több alkalommal közöltem Önnel, hogy nagyon súlyos problémák vannak a családba, azonban érdemi segítséget Ön a gyermekeim számára nyújtani egyszer sem tudott” - írta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Jászberényi Járási Hivatala Gyámügyi Hatósága vezetője részére címzett levelében Gabriella.

A segélykiáltását azonban senki nem akarja meghallani.

Mindeközben Orbán Viktor miniszterelnök többször hangsúlyozta: „2018 a családok éve”…

(Fotó: illusztráció)

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság álláspontja az ügyben:


 

További friss információk
Valóságos cégtemetőt működtetett budapesti irodájában az az ügyvéd, aki közreműködött a győri NER-milliárdos „problémás” cégei fantomizálásában - hatalmas kár érhette az államot
Döntsd a tőkét, borítsd a céget: szíriai, libanoni és szerbiai álvállalkozók felhasználásával fantomizálták a NER milliárdos főépítője és üzlettársa kényelmetlenné vált vállalkozásait
Két napon belül jogerősen elítélték a szatírt
Hogyan keress százmilliókat néhány bejelentett munkavállalóval a vagyonvédelmi piacon - simlis lecke kezdőknek, mesterektől
Zavartalanul működnek a szexbotrányba keveredett győri ügyvéd kaszinói, Rákosfalvyhoz továbbra is dől a pénz
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat