Ma: 2020.09.02. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Komonczy vs. Komonczi: két vezetéknéven szerepel a cégnyilvántartásban a Fidesz-közeli vállalkozó - a miértre nem válaszolt
Privatkopo.hu 2019.06.05. 10:58:00

„A Budapest II. Verecke úton Komonczi Zsolt építkezik több éve. A háza magasabb a megengedettnél, a teleknek nagyobb a beépítése a megengedettnél, közvetlenül a telekhatárra épít, és egy kb. 300 nm-es pincét helyezett a ház alá, szinte a fél hegyet elhordatta, ami minden pontjában ellentmond a helyi építési szabályzatnak, amit az itt élők betartanak az építkezéseik során. Komonczy nem” - állítja a Privatkopo.hu-nak küldött levelében a lap egyik olvasója. Komonczi háttérbe vonultan él, kerüli a nyilvánosságot, láthatóan ügyel arra, hogy párjával, gyermeke anyjával, a TV2 műsorvezetőjével, Szekeres Nórával se említsék együtt a bulvárban. Vállalkozói tevékenysége a cégnyilvántartásban követhető le: e szerint ügyes volt ingatlan-projektfinanszírozás leszervezésében - még a hitelválság előtti időkben.A bűnügyi portál megkereste a vállalkozót, hogy reagáljon az olvasói levélben felvetett, pazar panorámával rendelkező luxusvillája építésével összefüggésben felvetett anomáliákra.

Komonczi megbízásából jogi képviselője válaszolt a Privatkopo.hu kérdéseire, aki nem cáfolta, hogy történtek szabálytalanságok az építési munkálatok során, azonban azok az ingatlan korábbi tulajdonosához köthetők.

„Az építkezést nem ügyfelem, Komonczi Zsolt, hanem egy általa vezetett gazdasági társaság valósítja meg. Az ingatlan vonatkozásában bizonyos szabálytalan kivitelezési munkák megvalósítására kizárólag az ingatlan korábbi - ügyfelemtől és az építkezést megvalósító gazdasági társaságtól független - tulajdonosa részéről került sor, amikor az ingatlanon évekkel ezelőtt építkezni kezdett. A szabálytalanságok elkövetése után az építési hatóság az előző tulajdonos részéről félbehagyott beruházás vonatkozásában utóbb jogerős fennmaradási és továbbépítési engedélyt adott. Az ingatlan jelenlegi tulajdonosa a kivitelezést a jelenleg is hatályos továbbépítési engedély feltételeinek mindenben megfelelően végzi.”

Komonczi Zsolt sikeres üzletember, nevéhez - a cégnyilvántartás szerint - több tucatnyi cég kapcsolható, amelyek között akadnak kevésbé sikeres - felszámolt vagy kényszertörlésre került - társaságok is. De ami ennél érdekesebb, az az, hogy a férfi két vezetéknéven is megtalálható a cégnyilvántartásban. Hol Komonczy, hol pedig a Komonczi Zsoltként. Az azonosításra alkalmas személyes adatok (anyja neve, születési idő) mindkét név esetében egyezőek.

A ROCHER Gazdasági és Műszaki Tanácsadó Kft-ben például 1998.05.13. és 2000.03.23 között Komonczy Zsoltként töltötte be az ügyvezető tisztséget, azt követően viszont Komonczi néven irányított.

A SZŐNYEG U.3. Project Ingatlanforgalmazó Kft. cégjegyzésre jogosult vezetője 2000.07.06. naptól ugyancsak Komonczi Zsolt volt, de mintegy 6 évvel később, 2006.09.12. napjától az SC OUTLET Ingatlanforgalmazó Kft. ügyvezetőjét már ismét Komonczy Zsoltnak hívták. Több mint 3 évvel később, 2009.12.21. napjától, ugyanezen cég ügyvezetője már újra Komonczi Zsolt lett.

A PARKPLATZ Ingatlanhasznosító Kft. cégirataiban 2000.10.19. napjától egészen 2008.10.15. napjáig Komonczi Zsolt néven szerepelt, de például ugyanebben az időszakban - 2003.03.10. és 2008.04.15. között - a COSTA IMMOBILIARE Kft-t Komonczy aláírással jegyezte, hogy aztán 2018.06.29-én Komonczi Zsolt néven térjen vissza a társaság élére.

A cégnyilvántartást böngészve megfigyelhető, hogy az úgynevezett problémás - felszámolás vagy kényszertörlés sorsára jutott - cégek szinte kivétel nélkül a Komonczy vezetéknévhez kapcsolhatók, míg a működő, úgymond problémamentes vállalkozások a Komonczihoz (ezt az i betűre végződő formát használja jelenleg is a sajtóban korábban megjelent cikkek alapján a Fidesz gazdasági holdudvarához köthető férfi).

A ROCHER INVEST Beruházási Kft. ügyvezető tisztségét 2000.04.18.-2004.02.02. között Komonczy Zsolt töltötte be, valamint édesanyjával Komonczy Edinával közösen birtokolták a cég üzletrészeit. 2004.02.02. napján a társaságot átadták Melinte Adrian és Dudás József román állampolgároknak, utóbbi vette át az ügyvezetői stafétabotot Komonczy Zsolttól. Hogy, hogy nem, egy évvel később a céggel szemben felszámolási eljárást rendelt el az illetékes bíróság.

A SEMIRAMIS HÁZAK Ingatlanfejlesztő Kft. élén 2002.07.22. napjától 2007.07.22. napjáig állt Komonczy. Az illetékes bíróság 2009.10.30. napján elrendelte a vállalkozás felszámolását.

Komonczy Zsolt 2003.10.01. és 2011.03.16. közötti időszakban a cégnyilvántartás szerint az Eday Vendéglátó és Szolgáltató Kft. tagja volt. Az adóhivatal a társasággal szemben 2006.04.11-én végrehajtást rendelt el, majd az illetékes bíróság 2009.09.08. napján a vállalkozás felszámolásáról rendelkezett.

A REVAC Ingatlanbefektető Kft-vel szemben 2010.04.07. napján kezdeményezett végrehajtást az adóhivatal hátralékkezelési osztálya. A jelzett időpontban a cég ügyvezetője Komonczy Zsolt volt, aki 2010.06.15-én távozott tisztségéből. Amint az utóbb kiderült, helyesen döntött, mert 2014.07.21-én az illetékes bíróság elrendelte a kft. felszámolását.

A Rokolya Projekt Ingatlanforgalmazó Kft. ügyvezetőjét 2007.12.01. napjától 2009.10.02. napjáig Komonczy Zsoltnak hívták. A férfi ismét jól érzett rá a lelépés pillanatára, hiszen néhány hónappal később, 2010.05.20-án elrendelték a vállalkozás felszámolását.

Komonczi párjával, gyermeke anyjával, Szekeres Nórával sem mutatkozik a médiában

A Privatkopo.hu a furcsa névváltoztatások témájában ismételten megkereste az üzletember jogi képviselőjét, azt tudakolva, mi lehet az oka annak, hogy megbízója hol Komonczy Zsoltként, hol pedig Komonczi Zsoltként szerepel a cégnyilvántartásban.

Ügyvédi tévedés(ek)? Névváltoztatás? Megfigyelhető, hogy a Komonczy névhez kötődően több felszámolt vagy kényszertörölt cég található a nyilvántartásban. A Komonczi névhez kapcsolódóan viszont szinte kizárólag működő cégeket találni. Van ennek valami speciális oka? Vagy csupán véletlen?” - kérdezte a Privatkopo.hu

„Ügyfelem, Komonczi Zsolt képviseletében ezúton nyomatékosan kérem, hogy a Privatkopo.hu oldalon szíveskedjenek tartózkodni az Ügyfelem személyét érintő rosszhiszemű és/vagy félreérthető és/vagy indokolatlan találgatásokat tartalmazó, félreérthető állítások és/vagy a való tényeket hamis színben feltüntető vagy valótlan felvetések, tényállítások megjelentetésétől” - reagált a bűnügyi portál megkeresésére az ügyvéd, de érdemi válasszal nem szolgált.

Egy cégjogi ügyekben jártas jogász arra hívta fel - ÁLTALÁNOSSÁGBAN - a bűnügyi portál figyelmét, hogy egyetlen betű megváltoztatása a vezetéknévben alaposan megnehezítheti egy vállalkozó gazdasági előéletének feltárását a cégnyilvántartásban. Ugyanis a rendszer csak azokat a társaságokat „dobja ki” a keresésre, amelyek a megadott névhez kapcsolódnak, amennyiben a keresett személy egy másik vezetéknévvel is szerepel a nyilvántartásban, amely - akár csak egyetlen betűvel is - eltér a megadott névtől, akkor a másik névhez társuló cégeket nem mutatja meg a céginformációs hálózat.

További friss információk
Privatkopo.hu: nyári szünet június 29-től augusztus 30-ig
Nem volt kéznél cigarettapapír, elszívta a forgalmi engedélyt
Vádat emeltek a szerelmes zaklatóval szemben
Helyreigazítás
A cigánybűnözők karmába került milliárdos volt munkatársa: „99 százalék biztonsággal állítom, hogy a meghatalmazásokon szereplő aláírások nem Mészáros Istvántól származnak”
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat