Ma: 2020.08.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Bírósági végrehajtók és közjegyzők támogatásával garázdálkodik az országban a cigány lakásmaffiózó-klán: fiktív követelésekre alapozva kezdeményeznek végrehajtásokat szerencsétlen sorsú emberek ellen, akiket aztán törvénytelen eszközökkel kiforgatnak a vagyonukból
Privatkopo.hu 2019.11.04. 7:55:00

2019 májusában I. Zoltán részletesen beszámolt a Privatkopo.hu bűnügyi portálnak arról, hogyan forgatták ki az örökölt vagyonából - közjegyzői és bírósági végrehajtói közreműködéssel - nevelt fiát, I. Istvánt. „Igyekeztem feltárni egy cigány lakásmaffiózó, bizonyos Horváth Attila Endre - és akkor még ismeretlen bűntársai - „vagyonszerzési” ügyeit. Elmondtam és dokumentumokkal alátámasztottam, hogy a maffiózó milyen aljas módszerek alkalmazásával foszt meg embereket a vagyonától - hivatalos személyek segítségével. Miután nevelt fiam ügyei lassan lezárulni látszanak, ismét fel kell hívnom a figyelmet arra, hogy most már egy szervezett lakásmaffia hálózattal állunk szemben, amelynek működésében tevékenyen részt vesznek a bírósági végrehajtók is” - magyarázta a lapnak I. Zoltán.A mintegy fél éve megjelent, szervezettszerűen elkövetett bűncselekmények gyanúját felvető ügyről itt olvashat:

„Egy cigány lakásmaffiózó közjegyzői és végrehajtói segédlettel forgatott ki az örökölt vagyonából egy 17 éves fiút”

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=vegrehajtas&MN=Joghalo&LN=Hungarian

Innen folytatjuk, új fejleményekkel.

„Az ügyben, valamint a tudomásomra jutott további esetekben két óriási gazemberség fedezhető fel, amelyek alapján sikerül megfosztani a kiszemelt áldozatokat a vagyonuktól” - kezdte I. Zoltán. „A legaljasabb cselekedet Horváth Attila Endre nevéhez fűződik, aki már huszonkettő - minden jogalapot nélkülöző követelésre alapozottan - végrehajtást kezdeményezett a nevelt fiam, I. István ellen, akit végül, végrehajtói segédlettel, megfosztottak a teljes vagyonától. Horváth az emberek trükkös kifosztására alapozza életét, és áldásos tevékenységébe bevonta a feleségét Horváthné Szántó Krisztinát és lányát Horváth Katalin Veronikát is. Birtokomba kerültek olyan hivatalos iratok, a 2019. májusi időszakhoz képest számomra újak, amelyekben már - Horváth mellett - a felesége és a lánya is kezdeményeztek lakásokra, ingatlanokra, telkekre az ország különböző pontjain lakáshasználati díjkövetelésekről szóló végrehajtási eljárásokat. Az általuk követelt havi lakbérek összege pontosan megegyezik az általam ismert dokumentumokban fellelhető, kezdetben 83 000 forint/hó, majd 166 000 forint/hó és végül 300 000 forint/hó „lakáshasználati díjkövetelésük” nagyságával. Például: Horváth budapesti lakosként benyújtott egy gyomaendrődi ingatlanra 161 000 forint bérleti díj utáni árverési kérelmet, ám a további végrehajtást kérők között fellelhető a felesége, Horváthné Szántó Krisztina végrehajtást kérő is, aki rögtön három lakáshasználati díjkövetelést támaszt a károsulttal szemben, 3 x 166 000 forint összegben.”

Horváthné Szántó Krisztina - immár önállósítva magát - Szentendrén egy telket szemelt ki magának és erre nyújtott be 5 000 000 forint „lakáshasználati díjat” tartalmazó követelést. De van Tolna megyei károsult is, ahol ugyancsak Horváth Attila Endre követel közel 900 000 forintot - „lakbértartozás” címen.

„Megismertem egy budapesti hölgy szomorú történetét, amelyben a lakásmaffiózó Horváth huszonnégy végrehajtási eljárást kezdeményezett a nő ellen, több mint 11 millió forint összegben. Az eljárás alatt Horváth átpasszolta a gyanús körülmények között szerzett tulajdonjogát a lányának, Horváth Katalin Veronikának, és innentől kezdve a lány bombázta végrehajtásokkal az asszonyt. A tudomásomra jutott ügyekből az látszik, hogy a Horváth-famíliának tartozik lakáshasználati díjjal lassan az egész ország!” - közölte Zoltán.

A Privatkopo.hu birtokába került dokumentumok egyértelműen arra utalnak, hogy Horváthék fiktív követelésekre alapozva kezdeményeznek végrehajtásokat szerencsétlen sorsú emberek ellen, akiket aztán törvénytelen eszközökkel kiforgatnak a vagyonukból.

„Kétes tevékenységükhöz többször „baráti” támogatást is kapnak, például ingatlanközvetítőktől, akiknek rálátásuk van a szóban forgó ingatlanra, ingatlanokra, és így segítik a bandát tulajdonrészhez, majd árverésen keresztül tulajdoni hányadhoz juttatni. A Horváth-klán szerény számítások alapján is 100 milliós bevételehez juthatott az elmúlt években, a kiszemelt ingatlanokat strómanokon keresztül - vagy ajándékozási szerződéssel - szerezték, illetve szerzik meg és értékesítették/értékesítik tovább” - jelentette ki a férfi.

A bűnügyi portál értesülése szerint több károsult büntetőfeljelentést tett a Horváth-család tagjai ellen, bízva abban, hogy a bűncselekmény-sorozat nem marad következmények nélkül.

„A másik, és az emberek kifosztásához szorosan hozzátartozó gazemberség az eljáró végrehajtók cselekedeteiben rejlik. Ugyanis Horváthék rájöttek arra, hogy érdemes a fizetési meghagyásos eljárás indításakor a fizetési meghagyásról szóló értesítéseket nem postai úton, hanem végrehajtói kézbesítéssel a címzettekhez eljuttatni. Ez a törvényi előírás rögtön magában hordozza a csalás és okirattal történő visszaélés bűncselekmény elkövetésének lehetőségét, hiszen a végrehajtókra van bízva, hogy valóban kézbesítik az iratokat, vagy csak azt hazudják, hogy kézbesítették” - világította meg az egyik trükközési lehetőséget Zoltán. „A nevelt fiam esetében dr. Schmidt Zoltán önálló bírósági végrehajtó hét esetből kettő alkalommal kézbesített, öt esetben - mintegy 4,5 millió forint követelési értékben - csak kézbesítést hazudott. Ugyanezt játszotta el az említett budapesti hölgy esetében Kristófy László önálló bírósági végrehajtó irodája is.

                        Dr. Schmidt Zoltán önálló bírósági végrehajtó

A férfi azt mondja, órákig tudna beszélni dr. Schmidt és csapata „korrekt” eljárásairól, de most csupán egyetlen példát ragad ki a nevelt fiát érintő elszámolásból - csak úgy, okulásképpen -, annak érzékeltetésére, hogyan dolgozik ez a végrehajtó brigád.

Természetesen tartózkodom a talpig tisztességes végrehajtók „jó hírnevének” megsértésétől, és a munkájukba vetett hatalmas közbizalmat sem szándékozom megingatni, pusztán a tényeket mondom el. Volt egy közjegyzői végrehajtás 891 ezer 447 forint összegre, amelyet dr. Schmidt irodája vezényelt le. A közjegyző a végrehajtási lapot 2018. szeptember 6-án végzéssel visszavonta, gyakorlatilag a végrehajtás megszüntetésre került. A Pesti Központi Kerületi Bíróság ezt megerősítő ítéletet hozott: 2018. október 11-én az eljárást megszüntette. Ez azonban egy cseppet sem zavarta dr. Schmidt Zoltán önálló bírósági végrehajtó irodáját: közel 2 hónappal az eljárás megszüntetése után, 2018. november 28-án átutalást kaptak Kristófy önálló bírósági végrehajtótól a fenti összegre. Mi történt? Dr. Schmidt irodája ezt a pénzt zsebre vágta, sőt - a károsult részére történő kifizetés helyett - 2019. február 25-én a bírósághoz fordultak, hogy foglaljanak állást a már megszüntetett ügyben… Gyönyörű, nem?

Zoltán - a birtokába került információkra, dokumentumokra alapozva - úgy véli, kiterjedt csalássorozatról van szó, amelyet „egy szervezetten működő, az emberek kifosztására szakosodott lakásmaffiózó család tagjai, és bizonyos tekintetben őket segítő hivatalos személyek - közjegyzők, önálló bírósági végrehajtók - követtek el”, amelynek következményeként kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek váltak földönfutóvá.

A tulajdonszerzés önmagában nem bűncselekmény, de az ahhoz vezető út, amelyet a Horváth-família bejárt, az bizony súlyos bűncselekményekkel terhelt, ezért büntetendő cselekmény!” - fűzte hozzá.

(Fotók: illusztráció)

További friss információk
Privatkopo.hu: nyári szünet június 29-től augusztus 30-ig
Nem volt kéznél cigarettapapír, elszívta a forgalmi engedélyt
Vádat emeltek a szerelmes zaklatóval szemben
Helyreigazítás
A cigánybűnözők karmába került milliárdos volt munkatársa: „99 százalék biztonsággal állítom, hogy a meghatalmazásokon szereplő aláírások nem Mészáros Istvántól származnak”
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat