Ma: 2019.05.24. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Iregszemcsének „nulla forintért”, Tamási Város Önkormányzatának viszont milliókért dolgozik a budapesti ügyvéd
Privatkopo.hu 2018.03.07. 12:02:00

„Nulla forintért képviselem az iregszemcsei önkormányzatot” - jelentette ki egy közmeghallgatáson, 2017 őszén dr. Szabó Gyula ügyvéd, aki hozzátette: a környéken nem végez más önkormányzat megbízásából jogi tevékenységet. A Privatkopo.hu birtokába került szerződések és számlák kétségbe vonják az ügyvéd állítását.Állítása szerint nulla forintért dolgozik Iregszemcse Község Önkormányzatának dr. Szabó Gyula. A budapesti ügyvéd ezt - kérdésre válaszolva - egy 2017 őszén tartott közmeghallgatáson mondta (a jelen lévő polgármester nem cáfolta), azzal a kiegészítéssel, hogy a környéken más önkormányzatnak nem végez jogi munkát.

A közmeghallgatásról készült videofelvétel itt tekinthető meg (a 24.00 perctől nyilatkozik dr. Szabó ügyvéd arról, hogy Iregszemcsén ingyen dolgozik, és a környéken nem végez munkát más önkormányzatnak):

https://www.youtube.com/watch?v=U7mFV2pDHaE&sns=fb

A fideszes irányítású Tamási város mindössze 13 kilométerre fekszik Iregszemcsétől, azaz bátran nevezhető „környéknek”. Tehát, ha igaz az ügyvéd fenti kijelentése, a nevezett város önkormányzatának sem dolgozik dr. Szabó.

Pedig de. Nem is szerény díjazásokért.

9.407.343 forint

A Privatkopo.hu birtokába került 2016. szeptember 1. napján megkötött „eseti megbízás” szerint Tamási Város Önkormányzata megbízta a Dr. Szabó és Maurer Ügyvédi Irodát (képviseli: dr. Szabó Gyula) „azon folyamat kidolgozásával, hogy a Tamási Közös Víz- és Csatornamű Kft. milyen folyamat eredményeként lehet kizárólag önkormányzati tulajdonú. Erre figyelemmel megbízta a társaságban meglévő, nem önkormányzati tagokkal kötendő üzletrész adásvételi szerződések véleményezésére, az üzletrész vásárlást követően a Tamási Önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló Tamási Közös Víz- és Csatornamű Korlátolt Felelősségű Társaságban meglévő 200.350.000 Ft. névértékű üzletrész megosztását követően keletkezett üzletrészre vonatkozóan kötendő adásvételi szerződések elkészítésével, ahhoz kapcsolódó letéti szerződés elkészítésével. A folyamat során tárgyalásokon, egyeztetéseken való részvétellel. A Tamási Közös Víz- és Csatornamű Kft. és a társaság tagjai között megkötött adásvételi szerződések felbontásával, azok tárgyát képező ingatlanok tulajdonjog szerzési jogcímének földhivatali módosítására.” (Nem lehet vitás, hogy a megbízás tárgyát bárki számára könnyen értelmezhetően fogalmazták meg a szerződő felek… - a szerk.)

A szerződés III./2. pontja szerint „A megbízási díj 9.407.343 Ft., azaz kilencmillió-négyszázhétezer-háromszáznegyvenhárom forint.” Az összeg átutalásra került a budapesti ügyvédi iroda számlájára.

3.200.000 forint

2017. február 22. napján „eseti megbízási szerződést” kötött Tamási Város Önkormányzata a Dr. Szabó és Maurer Ügyvédi Irodával (képviseli: dr. Szabó Gyula).

A megbízás tárgya: „1. Megbízó jelen szerződés keretében megbízza Megbízottat a Tamási Önkormányzatot ért rágalmazásra tekintettel magánindítvány előterjesztésére és büntetőjogi feljelentés megtételére - ismeretlen tettes ellen - az illetékes bírósághoz. Továbbá az alapján induló mindennemű hatóság előtti képviseletre (ugye, világos? - a szerk.). Valamint ehhez kapcsolódóan személyhez fűződő jog megsértése és sérelemdíj megfizetése iránti polgári per megindítására.

2. Megbízó jelen szerződés keretében megbízza Megbízottat a Tamási Önkormányzatot B.J. által ért rágalmazásra tekintettel magánindítvány előterjesztésére és büntetőjogi feljelentés megtételére az illetékes bírósághoz. Továbbá az alapján induló mindennemű hatóság előtti képviseletre. Valamint ehhez kapcsolódóan személyhez fűződő jog megsértése és sérelemdíj megfizetése iránti polgári per megindítására B.J.-vel szemben.

3. Megbízó jelen szerződés keretében megbízza Megbízottat a Tamási Önkormányzat polgármesterét, Porga Ferencet ért rágalmazásra tekintettel magánindítvány előterjesztésére és büntetőjogi feljelentés megtételére az illetékes bírósághoz. Továbbá az alapján induló mindennemű hatóság előtti képviseletre. Valamint ehhez kapcsolódóan személyhez fűződő jog megsértése és sérelemdíj megfizetése iránti polgári per megindítására.”

Díjazás: „A megbízási díj mindösszesen 3.200.000 Ft.+Áfa, azaz hárommillió-kettőszázezer forint plusz áfa. Megbízott a megbízási díjról a számlát jelen szerződés aláírásával egy időben jogosult kiállítani.”

Az „eseti megbízásban” megjelölt ügyekben eddig egyetlen tárgyalást tartott a bíróság, 2017. június 26-án, „személyhez fűződő jogok megsértése” miatt. A tárgyaláson a felperes Tamási Város Önkormányzatát képviselő ügyvéd nem jelent meg, és a helyettesítéséről sem gondoskodott. A polgári perben az önkormányzat azt kérte keresetében, hogy kötelezze az alperest 1 millió - azaz egymillió - forint sérelemdíj megfizetésére.

500.000 forint

2017. március 2. napján született az az „eseti megbízás”, amely szerint Tamási Város Önkormányzata megbízta a Dr. Szabó és Mauer Ügyvédi Irodát (képviseli: dr. Szabó Gyula) „a Tamási Közös Víz és Csatornamű Korlátolt Felelősségű Társaságban Felsőnyék Község Önkormányzatának, Iregszemcse Község Önkormányzatának, Magyarkeszi Község Önkormányzatának, Nagykónyi Község Önkormányzatának, Nagyszokoly Község Önkormányzatának, Koppányszántó Község Önkormányzatának, Pári Község Önkormányzatának, Értény Község Önkormányzatának, Fürged Község Önkormányzatának, Újireg Község Önkormányzatának meglévő üzletrészeik tárgyában Tamási Város Önkormányzatával, mint vevővel kötendő üzletrész adásvételi szerződések előkészítésére”.

A szerződés III./2. pontja szerint „A megbízási díj 500.000 Ft.+ Áfa, azaz ötszázezer forint plusz áfa, amely az alábbiak szerint kerül kifizetésre. Megbízott a megbízási díjról a számlát jelen szerződés aláírásával egy időben jogosult kiállítani.” Megtörtént. Az önkormányzat pedig fizetett.

A fentiek ismeretében több kérdés is felmerül. Életszerű-e dr. Szabó azon állítása, hogy „nulla forintért" dolgozik az iregszemcsei önkormányzatnak? Miért egy budapesti ügyvédi irodát bízott meg jogi képviseletének ellátásával Tamási Város Önkormányzata? Tolna megyében nem találtak szakmailag megfelelő ügyvédet? Dr. Szabó Gyula ügyvéd miért tagadta, hogy jogi tevékenységet végez Iregszemcse „környékén” más önkormányzat részére is? Tamási város nehéz anyagi helyzetben élő lakosai ugyanolyan zökkenőmentesen jutnak szociális segélyhez, mint a Szabó és Maurer Ügyvédi Iroda a milliós díjazásokhoz? Felvethetik-e a hűtlen kezelés bűntett gyanúját a Tamási Város Önkormányzata és a Dr. Szabó és Maurer Ügyvédi Iroda között megkötött, „sztárügyvédi” díjazást tartalmazó „eseti szerződések”?

A Büntető törvénykönyv szerint

„Btk.376. § (1) Akit idegen vagyon kezelésével bíztak meg, és ebből folyó kötelességének megszegésével vagyoni hátrányt okoz, hűtlen kezelést követ el.”

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?MN=Hirmix&LN=Hungarian&AGM=Joghalo&AN=iregszemcseeljarasok

További friss információk
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke: „Nagy Eleket üzleti módszerei és az általam ismert élettörténete miatt vállalkozói közösség képviseletére morális szempontból nem tartom alkalmasnak”
Egy cigány lakásmaffiózó közjegyzői és végrehajtói segédlettel forgatott ki az örökölt vagyonából egy 17 éves fiút
Családbarát?
Szívszorító: elvetemült bűnözőknek kijáró hatósági akció keretében szakították el édesanyjától a 9 éves bántalmazott kisfiút, hogy átadják - a bántalmazójának
„Csak formaság”: több mint félmillió forintot követelt a Duna House Hálózat ügynöksége egy sötétben, kutyafuttában aláíratott „megtekintési tanúsítványra” hivatkozva a megtévesztett idős asszonytól
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat