Ma: 2020.07.04. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Zaklatott, fenyegetett, köpött és ütött a rendőr - elrendelték a bűnügyi felügyeletét
Privatkopo.hu 2019.11.22. 17:28:00

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség zaklatás bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást egy rendőr ellen. A férfi napi rendszerességgel hívta telefonon volt párját, követte és bántalmazással, élete kioltásával fenyegette, egy alkalommal meg is ütötte.A nyomozás eddigi adatai szerint a sértett közel nyolc év együttélés után, 2019 nyarán megszakította kapcsolatát a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőr zászlóssal, aki ezt nem fogadta el. A férfi napi rendszerességgel hívta telefonon a sértettet, követte és bántalmazással, élete kioltásával fenyegette, így kívánta elérni azt, hogy az asszony közös kiskorú gyermekükkel költözzön vissza hozzá.

A sértett közölte az elkövetővel, hogy a hatóságoktól fog segítséget kérni, majd 2019. július 26-án feljelentést tett, amelynek nyomán a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást indított az ügyben. A gyanúsított ezután sem hagyott fel zaklató magatartásával, tovább fenyegette a sértettet, majd októberben lakóhelye közelében le is köpte, 2019. november 13-án pedig hazáig követte és tenyérrel, egy alkalommal megütötte a sértett arcát.

Ezután a hatóságok még aznap ideiglenes megelőző távoltartást rendeltek el, azonban a rendőr már másnap megszegte a határozat előírásait és telefonon több alkalommal kapcsolatba próbált lépni a sértettel. Ekkor a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség zaklatás bűntette, könnyű testi sértés vétsége és becsületsértés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki az elkövetőt és elrendelte őrizetbe vételét.

Az ügyészség indítványt tett a gyanúsítottal szemben bűnügyi felügyelet és távoltartás elrendelésére azzal, hogy a bíróság döntsön arról is, a rendőrség a magatartási szabályok megtartását a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszközzel ellenőrizze. A Debreceni Járásbíróság az ügyben az indítványával mindenben egyező döntést hozott és meghatározta, hogy a távoltartás tartama alatt a gyanúsított köteles magát a sértettől és gyermekétől távol tartani és tartózkodni attól, hogy velük közvetlenül vagy közvetve érintkezésbe lépjen.

A bíróság végzése ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be - közölte az ügyészség.

További friss információk
Privatkopo.hu: nyári szünet június 29-től augusztus 30-ig
Nem volt kéznél cigarettapapír, elszívta a forgalmi engedélyt
Vádat emeltek a szerelmes zaklatóval szemben
Helyreigazítás
A cigánybűnözők karmába került milliárdos volt munkatársa: „99 százalék biztonsággal állítom, hogy a meghatalmazásokon szereplő aláírások nem Mészáros Istvántól származnak”
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat