Ma: 2021.01.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Ezért késett több mint 2 órát Alsószentmártonban a szavazás lezárása: urnából kivett önkormányzati, valamint előre „bekészített” nemzetiségi szavazólapokat találtak a polgármester irodájában - nejlonszatyrokban
Privatkopo.hu 2019.10.15. 12:33:00

Pálinkát és pénzt osztogattak a választóknak a Baranya megyei, 1200 lelkes, szinte kizárólag cigányok által lakott Alsószentmártonban, hogy Budai László független jelöltre szavazzanak. Történt mindez egy bolt előtt, alig 200 méterre a szavazóhelyiségtől. Egy, a Privatkopo.hu birtokába került videofelvétel tanúsága szerint Budai nevetve kijelentette: „Addig leszek polgármester, amíg én akarok! Akár 30 évig is!”Vasárnap este, a szavazóhelyiségek 19 órai zárását követően jelentette be a Nemzeti Választási Iroda elnöke, hogy „Alsószentmártonban még legalább 2 órán át szavaznak”. A csúszás okáról nem adott tájékoztatást Pálffy Ilona, mindenki csak találgatott, mi történhetett a községben. A Privatkopo.hu a következőket tudta meg a szokatlan esemény hátteréről.

10 ezer és 20 ezer forint közötti összegeket (attól függően, hogy mennyire népes a szavazó családja), valamint pálinkát - összesen legalább 30-40 litert - kaptak azok az alsószentmártoni választópolgárok, akik vállalták, hogy Budai László független polgármester-jelöltre szavaznak. A „motiválásra” mintegy 200 méterre a szavazóhelyiségtől, egy bolt előtt került sor.

És ez még nem minden. A település egyik részén helyi lakosok széttépett, lebélyegzett, „beikszelt” szavazólapokat találtak, amit jeleztek a rendőrségnek. Az egyenruhások a polgármester irodájában további - két nejlonszatyorban tárolt - szavazólapokra bukkantak. A Privatkopo.hu értesülése szerint ezek egyrészt olyan, az urnából kivett, pecséttel ellátott, fehér színű önkormányzati szavazólapok voltak, amelyeken Budai László ellenfelére adták voksukat a választók, másrészt olyan zöld színű, nemzetiségi szavazólapok, amelyek ugyancsak le voltak bélyegezve, viszont azokon kizárólag Budai körébe tartozó, általa favorizált jelöltek neve mellett elhelyezett X jelek voltak láthatók - azaz: előre „bekészítették” felhasználásra a dokumentumokat.

A rendőrök lefoglalták a helyszíneken talált bizonyítékokat és nyomozást indítottak az ügyben.

Budai László végül minimális - huszonkilenc - szavazatkülönbséggel kaparintotta meg ismét a polgármesteri széket.

       „Addig leszek polgármester, amíg én akarok! Akár 30 évig is!”

Alsószentmártont 2014 óta vezeti polgármesterként a független Budai László, akit néhány hónapja - hűtlen kezelésért -, első fokon 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság.  A férfinak „fut” egy másik büntetőügye is: csoportosan elkövetett garázdasággal vádolja az ügyészség. 2 éve - a társaival - a szomszédos Drávapiski polgármesterét úgy összeverték egy üzleti vita miatt, hogy Mali Zoltánt mentőhelikopter szállította kórházba.

További friss információk
Szerencsejáték-függősége miatt (is) sikkasztó polgármestert tartóztattak le
Vádat emeltek a fideszes Boldog István ellen
Újabb bűncselekménnyel gyanúsítják a fideszes Simonka Györgyöt
Cigarettacsempészésen érték az MSZP volt országgyűlési képviselőjét
Vádat emeltek Szegedi Csanád volt jobbikos EP-képviselő ellen költségvetési csalás miatt
 
Top cikkek
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat